Показаха кадри с предполагаемото пренасяне на останките на Хашоги (видео)

  • 31 декември 2018 20:26

  • 4208
  • 3
Показаха кадри с предполагаемото пренасяне на останките на Хашоги (видео)
© Getty Images/Guliver

Турска проправителствена телевизия излъчи видеозапис, показващ мъже, които носят куфари, които вероятно съдържат останките на саудитския журналист Джамал Хашоги в резиденцията на генералното консулство на неговата страна в Истанбул, съобщава Ройтерс.

Видеото, излъчено по "А Хабер", показва мъже, внасящи общо пет куфара през главния вход на резиденцията, недалеч от консулството, където Хашоги, отявлен критик на политиката на Саудитска Арабия, бе убит в началото на октомври, допълва БТА.

Турски служител заяви, че информацията, излъчена също в уебсайта на проправителствения вестник "Сабах", изглежда е вярна, без да посочва подробности.

"Сабах" пише, че куфарите са били докарани в резиденцията в черен микробус в 15:09 местно време.

Журналистът Джамал Хашоги, който критикуваше властите в Рияд, е бил убит от саудитски агенти при посещение в генералното консулство на Саудитска Арабия в Истанбул на 2 октомври. Останките му все още не са намерени.

След като предложи много противоречащи си обяснения за съдбата на Хашоги, Рияд заяви, че той е бил убит, а тялото му разчленено, когато преговорите той да бъде убеден да се завърне в Саудитска Арабия се провалили.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
4208 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Пет

2019.01.01 | 04:46

3

Турция търси да покаже Как не се уважаваг човешките права и свободи в Сауд.арабия.А Какво прави Ердоган? Хиляди са безследно изчезнали след измисления опит за преврат. Който беше само предтекст за чистки на другомислещите...и докарване пред Тръмп и Меркел...колко е заинтересована Турция за демокрацията...демек да влезе в Е съюз и да наводни Европа с техни си ислямисти!

Sasho

2019.01.01 | 01:03

2

Чнг

Кики

2018.12.31 | 22:52

1

Саудитска Арабия - Muhammad bin Saud, това кръвожадно, брадато, лудо копеле е виновно за смъртта на Хашоги. Не ходете в това мюсюлманско свърталище, където ако сте неудобен, те убиват даже и в посолството.

Добави коментар

Водещи новини