Зоран Заев: България не е търсила съдействие от Македония по разследването за търговия с паспорти

  • 09 декември 2018 14:34

  • 9193
  • 7
Зоран Заев: България не е търсила съдействие от Македония по разследването за търговия с паспорти
© Булфото (архив)

България не е търсила съдействие на македонските власти по разследването за продажбата на български паспорти. Това съобщи пред български журналисти в Лисабон македонският премиер Зоран Заев.

„За нас е ясно, че много македонци имат български паспорти и ние имаме българи в Македония. Нямаме проблем, но ако нещо е било незаконно, България ще си го установи”, каза Заев, цитиран от БТВ.

Заев съобщи още, че разчита унгарските власти да екстрадират Никола Груевски. „Ние сме много изненадани. Но ни е много приятно, че всички европейски държави също са изненадани. В Македония една от най -сериозните реформи е в областта на правосъдието. Цялата система е под наблюдението на Европийската комисия и при прозрачен процес е ясна присъдата на Груевски. Даването на убежище от страна на Унгария за нас е наистина неприемливо. Защото нито един закон, включително и по унгарските, не е допустимо да се дава убежище, когато вече има произнесена присъда”, посочи македонският премиер.

През януари македонският парламент трябва да приеме окончателно промените в конституцията за името Северна Македония.„Вярвам, че ще се осигури две трети мнозинство за приемането на промените в конституцията и че парламента ще осигури единството на Македония. С този договор, както и преди с договора за република България, ние прекратихме с нашите двустранни проблеми със съседите. Ставаме европейска, нормална държава и с реформите се надявам да станем 30-тата членка на НАТО, а през юни следващата година да започнем отварянето на главите от преговорите за ЕС. Заев очаква реакция от европейските държави по отношение на поведението на Унгария .

Последвайте канала на

Мая Йорданова
9193 7

Свързани новини

Коментари 7

Добави коментар

2018.12.09 | 18:31

7

НАТО ЩЕ МУ СМАЧКА КРИВАТА ГЛАВА НА ТОЯ МРЪСЕН СОЦИАЛИСТИЧЕСКИ ПРЕДАТЕЛ.

2018.12.09 | 16:59

6

Решението е да се отнемат паспортите на макендоците.Те без това не се чувстват българи и нито искат да са част от нас..Следователно нямат основание да притежеват паспорт..Да се вадят албански...

sgt. james

2018.12.09 | 16:14

5

Господин Заев няма нужда да се разследва.Знае се кой как и за колко продава.Това е добре организирана срамна схема от български политици.Сигурно ДАНС са изписали кофи с мастило,но у нас липсва политическа воля да се спре националното предателство.Схемата е толкова ясна че чак френски и немски вестници писаха за нея.Също и по македонските кафета се говори.

+ 10 интелект

2018.12.09 | 15:15

2

Разследването КАСАЕ САМО БЪЛГАРИЯ, но всъщност разследването откри, че паспортите се продават ИЗВЪН БЪЛГАРИЯ на МАКЕДОНСКИ граждани.

2018.12.09 | 16:01

4

ТОВА НЕ ПРАВИ ДЪРЖАВАТА МАКЕДОНИЯ ЗАСЕГНАТА СТРАНА

Иво

2018.12.09 | 15:26

3

Ще видите НАТО и ЕС само, когато признаете за общата ни история до 1940 година! БЪЛГАРИ СТЕ МАМЕТО ВИ ДОЛНО! И ТО ОТ ТИЯ, ОТ КОИТО ЧОВЕК ДА ГО Е СРАМ ДА СЕ НАРЕЧЕ БЪЛГАРИН! Я да си направим един общ ДНК тест и профил и да видим, различни ли сте от нас! Историята може да се изопачава, но тук говорим за точна наука! ДНК ТЕСТ ДА ПОКАЖЕ МАКЕДОНЦИТЕ РАЗЛИЧЕН НАРОД ОТ БЪЛГАРИТЕ ЛИ СА! И АКО НЕ СА, МОМЕНТАЛНО АНЕКСИРАНЕ НА МАКЕДОНСКИТЕ ЗЕМИ КЪМ ГРАНИЦИТЕ НА БЪЛГАРИЯ!!!

2018.12.09 | 14:54

1

НЯМА И ЗАЩО. РАЗСЛЕДВАНЕТО КАСАЕ САМО БЪЛГАРИЯ. всички български паспорти издадени на македонски граждани да се анулират, идете да ви издават паспорти гърците хахаха

Добави коментар

Водещи новини