Нов случай на замръзнал до смърт мигрант

  • 07 декември 2018 18:16

  • 1390
  • 1
Нов случай на замръзнал до смърт мигрант
© Getty Images

Нов случай на мигрант, който е бил открит мъртъв, край границата с Гърция, след като, както се твърди, гръцките власти го върнали в Турция, разтърси турската общественост, съобщават турски медии.

Това е четвъртият мигрант, който през последните дни бива намерен мъртъв при сходни обстоятелства в този район. Тялото на новата жертва е било открито в турско село в сряда вечерта.

Мъжът е измръзнал до смърт, сочи огледът на място. Смъртта е настъпила в резултат на хипотермия около три дни, преди трупът да бъде намерен. Местни жители намерили тялото в оризово поле близо до границата и алармирали полицията.

Според Ибрахим Далкъран, кмет на село Адасарханлъ, където трупът е бил открит, местните виждат много мигранти в района напоследък. Много от тях намират подслон в селото. Мнозина са с мокри дрехи или полуголи, казва още кметът.

"Гърция връща мигрантите едва ли не на на всеки три-четири дни. Някои пристигат ранени и ние се обаждаме на лекар. Жалко е да ги виждаме в такова състояние", казва още Далкъран.

Гърция отрича да връща обратно мигранти към Турция.

Телата на други трима измръзнали мигранти бяха открити по-рано в северозападния турски окръг Одрин. Някои мигранти споделят, че Гърция ги връща в Турция с малки лодки по р. Марица.

Последвайте канала на

БТА
1390 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2018.12.07 | 22:13

1

Ако в Германия изригне вулкан и някой мигрант пострада какво ли ще стане.

Добави коментар

Водещи новини