От „Четири лапи“ спасиха животни от незаконен зоопарк в Албания (снимки)

  • 29 октомври 2018 14:25

  • 1067
  • 0
От „Четири лапи“ спасиха животни от незаконен зоопарк в Албания (снимки)
© pixabay

Спасителен екип на фондация „Четири лапи“ евакуира 11 животни в критично състояние от зоопарка в албанския град Мбростар, съобщиха от българския офис на международната организация за защита на животните.

Сред спасителите е имало и служители от Парка за танцуващи мечки край Белица.

Наложило се е полиция да разбие вратите на частната зоологическа градина. Всички животни са били в лошо състояние.

„Това, което видяхме, беше шокиращо: малки клетки с объркани животни, потънали в мръсотия. Един от лъвовете, Ленси, има подуване на конюнктивата на лявото око, което трябва да бъде лекувано. Трикракият мечок Души е изключително слаб и с ясни признаци на сериозни поведенчески проблеми”, коментира немски ветеринарен лекар.

От „Четири лапи” посочват, че законови пречки са ги спирали да се намесят по-рано.В средата на октомври снимки на животните в зоопарка и ужасните условия, в които те живеят, бяха публикувани в различни европейски медии и предизвикаха вълна от недоволство и критики.

Зоопаркът в Мбростар дори беше обявен за най-лошият в Европа и за „зоопарк от ада“.

Сега обитателите му временно отиват в зоопарка в Тирана, а след като състоянието им се стабилизира, ще бъдат преместени в спасителни центрове, които предлагат условия, възможно най-близки до естествената им среда.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1067 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини