Мария Габриел: Новите технологии крият опасности, но и дават по-големи възможности в борбата с трафика на хора (видео)

  • 25 октомври 2018 10:02

  • 571
  • 2
Мария Габриел: Новите технологии крият опасности, но и дават по-големи възможности в борбата с трафика на хора (видео)
©

Европейският ден за борба с трафика на хора ни дава възможност да обърнем по-голямо внимание на опасностите от съвременното робство. Казваме „не“ и изразяваме нашата непримиримост към този вид престъпления. Това е един прекрасен повод да покажем какво е свършено и какво още предстои. Това каза еврокомисарят по цифровата икономика и общество Мария ГабриелМария ГабриелМария Иванова Габриел е родена на 20 май 1979 г. в Гоце Делчев.   През 1997 г. завършва Езикова по време на конференция „Трафик на хора и киберпрестъпления“, предаде репортер на Novini.bg.

Новите технологии ни дават нова по-различна картина за мащабите на това престъпления. Те са много по-големи, затова ключовата дума е превенция. Трябва да обърнем внимание на информационни кампании. Даваме си сметка от необходимостта от все по-голямото сътрудничество между службите и доставчиците на интернет. В рамките на една година изминахме не малък път. Вече имаме подготвени законодателни мерки в тази посока.

При такива случаи винаги мислим за жертвата. Има кризисни центрове, но много важно е веднъж жертвата излязла от този порочен кръг, да има възможност тази част от миналото ѝ да не хвърля сянка върху живота ѝ и да ѝ пречи да продължи напред, заяви Габриел.

Трябва да си дадем сметка, че новите технологии крият опасности, но и възможности за борба с трафика на хора. Посланието от всичко, казано до тук, е, че само когато сме заедно можем да постигнем резултати. Трябва да излезем с конкретни послания, даващи надежда на жертвите на трафика на хора и да се противопоставим на това съвременно робство.

 

Последвайте канала на

Мая Йорданова
571 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Някой си

2018.10.25 | 10:52

2
Една от славните калинки на ГРОБ.
Нео

2018.10.25 | 10:46

1
За кой технологии говори госпожата , че не пише ? Това намек за чипизацията ли е ,че то имало ли някога по голяма робство замислено с в раждане на чип , контролираш човешкия ум госпожо в кое му е демокрацията тогава ? Човека създаде технологията за олекотяване но не и ,технологията да контролира човека госпожо .

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини