САЩ стоят зад плана за промени на балканските граници?

  • 13 август 2018 14:45

  • 10458
  • 7
САЩ стоят зад плана за промени на балканските граници?
© Getty (архив)

Планът за промяна на границите на Балканите е разработен от САЩ, написа американската медия Бъзфиийд.

"Определено зад предложението Белград да получи населеното със сърби Северно Косово и да размени тези земи срещу областите в Южна Сърбия, в които албанците са мнозинство (Прешево, Буяновац и Медведжа) с Прищина, стои Вашингтон.", пише в обширен материал изданието. Съвсем доскоро и Вашингтон, и Брюксел, и Берлин, и Париж бяха категорично против каквато и да е било промяна в политическата география на Югоизточна Европа. "Идването на Тръмп на власт обаче разби общата позиция по отношение на този европейски регион от двете страни на Атлантическия океан. Администрацията на Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския започна да извива ръце на ръководни фактори в Европейския съюз и да поставя под въпрос сигурността в Западните Балкани, защото само намекът за някакви промени на границите пали искри", се посочва още в статията.

В материала се цитира и бивш съветник на сръбското правителство по въпросите на външната политика и европейската интеграция. "Има големи опасения, че сръбският президент Александър ВучичАлександър ВучичАлександър Вучич – сръбски юрист и политик. Александър Вучич е роден на 5 март 1970 г. в Белград. ще приеме американската сделка", каза Иван Вейвода, който бе част от екипа на убития през 2003 г. премиер на западната ни съседка Зоран Джинджич. "Държавният ни глава се надява, че при планираното му за октомври посещение в Ню Йорк да се срещне с Тръмп и да обсъди  този въпрос с него", допълни събеседникът на изданието.

Според Вейвода темата Косово и новите граници в региона ще присъства и в разговорите на Вучич с президента на Русия Владимир ПутинВладимир ПутинВладимир Путин - руски политик. Роден на 7 октомври 1952 г. в Ленинград, сега Санкт-Петербург. През 1975 и френския държавен глава Еманюел МакронЕманюел МакронЕманюел Макрон е роден на 21 декември 1977 г. в град Амиен. Той е най-младият президент на, с които сръбският лидер планира да проведе разговори на четири очи до края на годината.

 

Последвайте канала на

Валери Зайцев
10458 7

Свързани новини

Коментари 7

Добави коментар
Lyubo Angelov Член на ПП АТАКА - Бургас

2018.08.13 | 18:00

6
Ватници гнусни, ето пример за това как руските медии влияят на получивеците - Показателен случай от преди 3 години.
Американски и български войници ремонтират безвъзмездно детска площадка в Сунгурларе. Финансирането идва от САЩ. Ето как парцалите на Москва отразиха новината:

Монитор - "US войници в забавачка изплашиха майки"

Телеграф – "US хамъри нахлуха в детска градина. Майки мислят, че терористи са взели децата им за заложници, Сунгурларе в шок"

България днес – "Танкове нахлуха в градина"

Стандарт – "Танкове нахлуха в детска градина"

Дума – "Американски военни стреснаха Сунгурларе. Чужденците се появили с униформи и тежка техника без предупреждение, майките помислили, че взимат децата им за заложници"

Земя – "Американски танкове щурмуваха детска градина в Сунгурларе"

Блиц - Американски танкове нахлуха в детска градина в Сунгурларе. Паникьосани родители помислил, че децата им са взети за заложници

ПИК - ШОК в ПИК! Американски танкове нахлуха в детска градина в Сунгурларе - майки в ужас, че децата им са нападнати от терористи

На скрийншотите: афера, дума, монитор (последният е на Пеевски).

2018.08.14 | 14:45

7
а бе безработен Буклук, има ли наши войици в Америка да поправят детски площадки? Ако това е ОК за теб значи си платена латерна или не си българин.
asd

2018.08.13 | 16:37

5
няма страшно, боко балканският лъв след супер успешното европредседателство ги е помирил всичките. не може някакъв си тръмп да ги скара на ново.
Крум Усаински-Крупник

2018.08.13 | 16:18

4
Цървули!!!И за сърбите и за косоварите е по-добре тази размяна да стане!!!Така на практика в Сърбия няма да остане албанско малцинство и основната част от сърбите в Косово ще се присъедини към Сърбия!!!В Белград са все по-наясно,че Косово обитавано от 2 милиона албанци не им трябва!!!По-добре е да ги оставят да се оправят както могат!!!
+

2018.08.13 | 15:34

1
Доктрината Айзенхауер в действие

2018.08.13 | 15:57

3
доктрината червени безмозъчни кремълски подлоги в действие
българин

2018.08.13 | 15:56

2
не си чешете дупето да не си отворите раничка.

Добави коментар

Водещи новини