Русия за делбата на Косово: Нет!

  • 10 август 2018 14:09

  • 4813
  • 3
Русия за делбата на Косово: Нет!
© Getty (архив)

Ние сме категорично против подялбата на Косово, каза официалният представител на руското външно министерство Мария Захарова, предаде сръбското радио Б92.

С тези думи високопоставената служителка на дипломатическата централа на Москва обяви позицията на представяната от нея държава. "Идеята за някакво преначертаване на границите на Балканите няма да разреши проблемите. Напротив всяка една промяна в политическата география в тази част на Европа е предпоставка за още сътресения", заяви тя в Белград.

Сръбският президент Александър ВучичАлександър ВучичАлександър Вучич – сръбски юрист и политик. Александър Вучич е роден на 5 март 1970 г. в Белград. преди дни поднови идеята най-младата балканска държава да бъде разделена между сърбите в Косово (около 10% от населението) и местните албанци. Белград вижда в предложението начин за разрешване на проблема заради отказа на Прищина да даде право на самоуправление на най-многобройното малцинство в страната.

Председателят на косовския парламент Кадри Весели днес повтори позицията на властите. "Нашата страна е и ще остане единна", заяви той, цитиран от Б92.

Русия още преди бившата сръбска провинция да обяви независимост на 17 февруари 2008 г. обяви, че няма да признае държавността на Косово.

 

Последвайте канала на

Валери Зайцев
4813 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2018.08.11 | 08:20

3
На им на сега Сърбите помощ от Руснаци . хахахахахах
СОРОСОИДНИ ТРОЛОВЕ СА

2018.08.10 | 16:14

2
крум усасински,аре,мдаа,опорна точка,умник гюро.
Крум Усаински-Крупник

2018.08.10 | 15:29

1
Цървули!!!Стана ли ви ясна долната,подмолна,лицемерна,двулична и коварна природа на ватенките-братушки!!!След като и Сърбия ги отряза,Недоеволюиралите Сибирско-Азиатски Дегенерати показаха истинското си лице!!!Останаха ли още наивници,които вярват че тези алкохолизирани боклуци са някакви "Защитници на Православието"!!!Само изпраните русосифилистични мозъци и кухи,чугунени кратуни вярват на Рускенефската пропаганда!!!

Добави коментар

Водещи новини