Реджеп Ердоган: МОСАД и ЦРУ готвят спецоперация в Измир

  • 08 август 2018 15:52

  • 10517
  • 1
Реджеп Ердоган: МОСАД и ЦРУ готвят спецоперация в Измир
© Getty (архив)

Специална операция в Измир подготвят МОСАД  и ЦРУ, заяви турският президент Реджеп ЕрдоганРеджеп ЕрдоганРеджеп Тайип Ердоган - турски политик и премиер. Роден на 26  февруари 1954 г. в Истанбул. Завършва пред телевизия на своя зет Берат Албайрак.

По думите на държавния глава на страната на два континента разузнавателните служби на Израел и САЩ искат да освободят задържания от властите в Турция американски пастор Андрю Брансън. "Агенти на Тел Авив и Вашингтон са наели апартамент в средиземноморското пристанище, близо до жилището, където протестантският проповедник е поставен под домашен арест. Ние научихме за плановете на ЦРУ и МОСАД и предприехме мерки, за да предотвратим евентуални враждебни действия. Охраната в района е засилена, а ние следим всяко едно движение на господин Брансън. Той има електронна гривна на ръката си", каза още Ердоган.

Свещеникът бе задържан в Турция преди седмици. Анкара го обвини, че е част от групата на живеещия в САЩ имам Фетуллах Гюлен. Турските власти смятат, че мюсюлманският свещеник стои зад опита за преврат срещу Ердоган от 15 юли 2016 г. Гюлен отрича твърденията на властите. Според нюзру Турция смята да размени Брансън срещу Гюлен.

 

Последвайте канала на

Валери Зайцев
10517 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2018.08.09 | 20:35

1
Параноята е страшна.

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини