Премиерът: България винаги е подкрепяла Македония за ЕС и НАТО

  • 17 юни 2018 12:31

  • 3763
  • 4
Премиерът: България винаги е подкрепяла Македония за ЕС и НАТО
© Булфото (Архив)

Българският министър-председател Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г поздрави колегите си за подписването на договора между Македония и Гърция.

Това премиерът направи чрез социалните мрежи.

Според него България винаги е подкрепяла Македония по пътя към ЕС и НАТО.

„Поздравявам премиерите Алексис ЦипрасАлексис ЦипрасАлексис Ципрас – гръцки политик и премиер на страната от януари 2015 г. Ципрас е роден на 28 юли и Зоран Заев, както и техните външни министри, за важната и храбра крачка, която заедно направиха днес.

Договорът за спора за името отваря пътя на Република Македония към ЕС и НАТО.

България винаги е подкрепяла нашата съседка по този път. Най-важното сега е гражданите на всички страни на Балканите да разберат, че този договор не води до териториални претенции или бъдещи проблеми, а напротив - ще ни помогне да живеем заедно по-добре“, пише Борисов в поста си.

Последвайте канала на

Веселина Спасова
3763 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
На тоя няма ли кой да му каже, че е безмозъчен!

2018.06.17 | 15:39

4
Коминтерна им бил виновен, че измислил несъществуваща националност македонци и държава Македония! България след падането на комунизма първа призна, че има македонци и Македония, тогава кой е виновен, пак коментерна и Сталин ли? После САЩ и Брюксел, какво ли не правиха за да принудят Гърция да признае Македония, като държава! Сега пак под натиск от САЩ и ЕС, Ципрас признава Македония, а коминтерн няма и Сталин няма, защо не възстановяват истрическата истина , че македонци и Македония няма! Изводите правете сами!
!!!!!!!!

2018.06.17 | 13:39

3
Това име не устройва никого! Щом има северна значи има и южна и източна и си е пак бомба. Византийците са известни с номерата си, но сега май клекнаха под натиск.

2018.06.17 | 12:48

2
podkrepa ot kuci kone na nikoi ne e nujna nito ima smisal ot neia.

2018.06.17 | 12:37

1
Айде пенсия, дупедавец

Добави коментар

Водещи новини