Виетнамската полиция задържа мъж за опит за трафик на хора към Германия

  • 19 ноември 2019 11:34

  • 187
  • 0
Виетнамската полиция задържа мъж за опит за трафик на хора към Германия
© Gettyimages

Виетнамската полиция задържа мъж за опит за трафик на хора към Германия, съобщиха вчера виетнамските държавни медии, цитирани от ДПА.

Задържането става на фона на продължаващата кампания срещу трафика на хора в азиатската държава вследствие на смъртта на 39 виетнамски мигранти в хладилен камион във Великобритания.
Задържаният 55-годишен Нгуен Мин Кам произхожда от същата провинция Ха Тин в централен Виетнам, от която са повечето жертви от трагедията миналия месец в Есекс.

Кам е разследван за организиране и посредничество на незаконна имиграция на виетнамци към Германия, според местния вестник "ВнЕкспрес".

За арестуваният мъж, който по-рано е работил в Германия, се твърди, че е искал по 1000 долара на човек за прехвърляне на виетнамци към Европа чрез използване на туристически визи.

Те първо трябвало да пътуват до Азербайджан преди да бъдат прехвърлени в Европа. Никой от тях обаче на стигнал до Германия.

Те издали Кам на полицията, след като били депортирани от Азербайджан, според информация на вестника.

Междувременно опечалените семейства на 39-те жертви, намерени в хладилен камион в британското графство Есекс на 23 октомври, бяха уведомени, че сами ще трябва да покрият разходите по връщането на телата на близките им във Виетнам.
Заместник-председателят на народния комитет на окръг Кан Лок в провинция Ха Тин, откъдето са повечето от жертвите, съобщи, че нито Великобритания, нито Виетнам могат да поемат разходите по репатрирането.

Стотици виетнамци стават жертва на трафик към Великобритания всяка година, според неправителствени организации, посочва ДПА.

Последвайте канала на

Novini.bg
187 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини