Демонстранти хвърлиха запалителни бомби в метростанция в Хонконг

  • 12 октомври 2019 19:50

  • 537
  • 0
Демонстранти хвърлиха запалителни бомби в метростанция в Хонконг
© gettyimages (архив)

Запалителни бомби бяха хвърлени днес в метростанция в Хонконг, а демонстранти, разгневени от затягане на контрола на Пекин върху града, отново излязоха на улиците, предаде Ройтерс.

"Полицията предупреждава размирниците незабавно да спрат всички незаконни действия. Осъждаме всички актове на насилие и ще разследваме случая щателно", посочи правителството в изявление. Станция "Тун" на метрото в Коулун беше сериозно повредена при нападение, се казва в съобщението. Уточнява се, че няма пострадали.

Метрото в Хонконг понесе големи щети по време на протестите. Много станции бяха подпалени и повредени и се върнаха към нормален режим на работа едва вчера, след като бяха напълно затворени. Метрото обичайно превозва около 5 милиона души дневно, посочва Ройтерс.

Броят на демонстрантите, излезли днес по улиците на Хонконг, е значително по-малък от този в предишните протестни прояви и през миналия уикенд, предаде БТА, цитирайки АП. Шествието в Коулун днес следобед събра няколко хиляди души, които се движеха мирно, скандирайки лозунги в поройния дъжд. Пред централата на полицията в Хонконг около 200 души, много от които пенсионери, също се събраха мирно, макар че някои крещяха обиди към полицаите, които не се намесиха.

Днешните скромни протести не достигат мащаба на някои от най-големите демонстрации, проведени през близо четирите месеца на безредици, обхванали полуавтономната китайска територия, отбелязва агенцията. Миналата неделя десетки хиляди маскирани демонстранти излязоха по залените от дъжд улици в Хонконг.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
537 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини