Външно с информация има ли пострадали българи от тайфуна Хагибис в Япония

  • 12 октомври 2019 14:10

  • 904
  • 1
Външно с информация има ли пострадали българи от тайфуна Хагибис в Япония
© gettyimages

Няма информация за пострадали български граждани в Япония във връзка с тайфуна Хагибис, предшестван от проливни дъждове и бурни ветрове. Максимална степен на опасност е обявена в Токио и още 6 префектури заради тайфуна Хагибис.

Това съобщиха от пресцентъра на МВнР. Хагибис се очаква да достигне Токио към 21 часа местно време в събота. По информация на българското посолство в Япония за Токио и още 6 префектури в централната и източна част на страната – Сайтама, Гунма, Шидзуока, Канагава, Яманаши и Нагано, е обявена максимална степен на опасност. На места е прекъснато електрозахранването, издадена е препоръка за евакуация, която ще засегне милиони хора. Полетите от двете основни летища, обслужващи района на Токио - „Ханеда“ и „Нарита“, са отменени. Някои от линиите на метрото в японската столица са затворени, множество влакови линии също са спрени.

Българското посолство в Токио следи ситуацията и съветва българските граждани, пътуващи или пребиваващи в Япония, да спазват препоръките и указанията на местните власти и да следят редовно уебстраницата на Японската метеорологична агенция https://www.jma.go.jp/en/warn/.

При необходимост от съдействие, българските граждани могат да се свържат с посолството на България в Токио на тел.: +81 3 3465 1021 и в извънработно време на тел.: + 81 80 7966 5608.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
904 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Kik

2019.10.12 | 17:39

1

За българите в чужбина сте винаги по-загрижени отколкото за българите в България. Да мрат от глад и мизерия.

Добави коментар

Водещи новини