Семейно събиране ще бъде включено при посещението на папата в Тайланд

  • 14 септември 2019 07:50

  • 422
  • 0
Семейно събиране ще бъде включено при посещението на папата в Тайланд
© getty images

Католиците в Тайланд празнуват официалното съобщение за първото посещение на папата от 35 години насам, но една 77-годишна монахиня в далечен край на страната има особено специален повод, предаде Асошиейтед прес.

Очаква се Папа ФранцискПапа Франциск Франциск (на латински: Franciscus PP.), до избирането си Хорхе Марио Берголио – римски папа от 13 март да започне четиридневното си посещение в Тайланд на 20 ноември. Това е първата спирка в азиатската му обиколка, която ще го отведе и в Япония, съобщиха днес представители на католическата църква.

Пристигането на папата ще доведе до засилване на религиозните чувства сред близо 400 000-те вярващи в страната. Но за сестра Ана Роза Сивори, това е и семейно събиране. Родена в Буенос Айрес и работеща в Тайланд от 1966 г., тя има общ дядо с Хорхе Марио Берголио, който стана Папа ФранцискПапа Франциск Франциск (на латински: Franciscus PP.), до избирането си Хорхе Марио Берголио – римски папа от 13 март преди шест години. Това ги прави втори братовчеди.

Учениците в девическото училище в град Удон Тани, на около 570 км от Банкок, едва наскоро са разбрали за семейните връзки между тяхната непретенциозна заместник-директорка и папата. Според сестра Ана Роза много местни хора, които не са католици, не спират да се интересуват дали папата наистина ще дойде и искат да се срещнат с него. "А за католиците това, разбира се, ще е подтик да бъдат добри католици, добри християни", добавя тя.

Двамата братовчеди са се срещнали за последен път преди две години във Ватикана. Папата не праща имейли, а написани на ръка писма, които тя получава през ватиканското представителство в Банкок.

Последвайте канала на

БТА
422 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини