Китай и Северна Корея засилват военното си сътрудничество

  • 18 август 2019 10:15

  • 1271
  • 4
Китай и Северна Корея засилват военното си сътрудничество
© Gettyimages (архив)

Високопоставени военни от Китай и Северна Корея поеха ангажимент да засилят обмена между въоръжените си сили, предаде Асошиейтед прес.

Срещата в Пекин се състоя в момент, когато Пхенян извърши още едно изпитание на неуточнено ново оръжие, надзиравано лично от севернокорейския лидер Ким Чен-унКим Чен-унКим Чен Ун (на хангъл 김정은, на ханджа 金正恩, на английски Kim Jong-Un) е севернокорейски политически,. Това се смята за опит да окаже натиск на Вашингтон и Сеул по въпросите за ядрените преговори и съвместните американско-южнокорейски военни учения.

Според официалната китайска агенция Синхуа, Чжан Юся, заместник-председател на Централния военен съвет на Китай, се е срещнал с Ким Су-гил, директор на Общото политическо бюро на Корейската народна армия. Чжан заявил, че китайските въоръжени сили искат по-близки контакти, за да "развиват сътрудничеството и взаимната подкрепа, за да допринесат за консолидацията и развитието на двустранните отношения и на регионалния мир и стабилност".

Китай е най-големият съюзник на Северна Корея, припомня АП.

Последвайте канала на

БТА
1271 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
да помолят големия братушка

2019.08.18 | 22:24

4

Червените жълтурковци да помолят бащицата Путя за трева и шума , че много са им изтънели вратлетата от нямане какво да ядат .

Няма как да си патриот, и да не бъдеш русофил !

2019.08.18 | 12:44

3

СЛАВА и вечна признателност към руския народ и РУСИЯ , нашата освободителка от турските поробители ! Без РУСИЯ нямаше да има днешна БЪЛГАРИЯ ! Без РУСИЯ няма бъдеще за българите като народ ! Ще бъдат заличени и страната ни ще стане територия за нови нашественици !

Браво, само така,

2019.08.18 | 10:28

1

само Китай и КНДР са достатъчни за да се ибе мамата на Краварника САЩ, ако се включи и братска Русия, САЩ ще отиде под океана.

Няма как да си патриот, и да не бъдеш русофиб!

2019.08.18 | 10:51

2

Мечтаеш за реванш а ватенко проста?! Ще получите реванш и пак ще загбите, неизбежно е , доброто е на страната на правддата а не на лъжата!

Добави коментар

Водещи новини