Мусоните в Индия отнеха живота на близо 100 души

  • 10 август 2019 20:53

  • 582
  • 0
Мусоните в Индия отнеха живота на близо 100 души
© gettyimages

Наводненията, предизвикани от мусоните в Индия, са отнели живота най-малко на 100 души, а стотици хиляди бяха спешно евакуирани, предаде БТА, като се позова на властите.

В щата Керала, в южната част на страната, където дъждовете се очаква да се усилят през идните дни, правителството разпореди на армията да изпрати части в помощ на населението и за снабдяването на селата по въздух.

Най-малко 48 души са загинали от четвъртък при наводненията в Керала - туристически район, чиито плажове и хотелски комплекси са посещавани активно от чужденци. В съседния щат Карнатака жертвите на наводненията са най-малко 24, а девет души се водят за безследно изчезнали.

В Западна Индия, щатите Махаращра и Гуджарат също са сериозно засегнати от проливните дъждове. В Махаращра са загинали най-малко 27 души, а много важни пътища са прекъснати, съобщиха местни медии. В Гуджарат осем човека са станали жертва на инциденти, предизвикани от бурите в големите градове Ахмедабад и Надиад. В Керала близо 120 000 души са били спешно евакуирани.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
582 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини