Ким Чен-ун гласува на местните избори в Северна Корея

  • 22 юли 2019 07:59

  • 563
  • 0
Ким Чен-ун гласува на местните избори в Северна Корея
© Getty Images/Guliver (архив)

Севернокорейският лидер Ким Чен-унКим Чен-унКим Чен Ун (на хангъл 김정은, на ханджа 金正恩, на английски Kim Jong-Un) е севернокорейски политически, гласува на местните избори, организирани вчера в цяла Северна Корея. Според изборните власти избирателната активност е била близка до 100 процента, както е на всеки вот в страната, предадоха световните агенции.

Според данните гласували са 99,98 процента от избирателите, което с 0,01 процента повече в сравнение с местния вот през 2015 г. Само онези, които са били в чужбина или които работят в морето не са могли да гласуват. Но избирателите, които са болни или възрастни, за да излизат, са гласували благодарение на осигурени мобилни урни.

Обикновено 99 процента от избирателите подкрепят единствените кандидати, излъчени да запълнят провинциалните, градските и общинските събрания.
Ким Чен-унКим Чен-унКим Чен Ун (на хангъл 김정은, на ханджа 金正恩, на английски Kim Jong-Un) е севернокорейски политически, е упражнил правото си на глас в провинция Северен Хамгьон.

Последвайте канала на

БТА
563 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини