Президентът покани китайците да инвестират у нас

  • 02 юли 2019 13:07

  • 399
  • 2
Президентът покани китайците да инвестират у нас
© Булфото (архив)

Президентът Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на покани представителите на държавните предприятия в Китай да инвестират в България.

,,България има важно геостратегическо положение, което не трябва да се подценява. България е изключително важно звено от инициативата "Един пояс, един път". Ние трябва да се борим това стратегическо място да се оползотвори възможно най-бързо и най-добре", заяви Радев, който очаква повече китайски инвестиции в България.

,,Разбрахме се с губернатора на китайската провинция Хабей да разработим конкретен план, в който съвместно да идентифицираме области и проекти от взаимен интерес и да намерим начин те да се реализират в определени срокове - транспортна инфраструктура, енергетика, автомобилостроене, зелена енергия, селско стопанство, ай ти-технологии", посочи държавният глава.

"За мен е много важно да отворим вратата за китайските инвестиции на високо политическо ниво", посочи още президентът.

Във втория ден от посещението си в Китай Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на направи изказване на Световния икономически форум в Далян, известен като "Летния Давос", предаде БНР.

Последвайте канала на

Novini.bg
399 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
ПЛАШИПУТАРНИКОВ

2019.07.02 | 13:52

2

Аз съм готов да инвестирам в плантация за Кауни -- разбрах че в България виреят много добре от сорта " недоузрял хаскювлийски " каун !

2019.07.02 | 13:22

1

Цървул

Добави коментар

Водещи новини