Първата среща на Тръмп в Осака преди форума на Г-20 бе с премиера на Австралия

  • 27 юни 2019 20:26

  • 430
  • 0
Първата среща на Тръмп в Осака преди форума на Г-20 бе с премиера на Австралия
© Getty Images/Guliver

Президентът на САЩ Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския започна срещите си с чуждестранните лидери, събиращи се за форума на Г-20 в Осака, с работна вечеря с австралийския премиер Скот Морисън, предаде Асошиейтед прес. 

Тръмп поздрави днес Морисън за неговото "фантастично" преизбиране. Въпреки че не се очакваше негова изборна победа, Морисън не възприе това като обезпокоително, добави президентът. 

Австралийският премиер даде висока оценка на двустранните отношения. Той бе заявил, че ще повдигне пред Тръмп въпроса за косвените щети от настоящата търговска война между САЩ и Китай, на тази тема не бе разисквана от двамата лидери в присъствието на репортерите, отбелязва АП.

На въпрос дали неговата политика "Америка на първо място" не отслабва връзките на САЩ със съюзниците Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския каза, че Вашингтон и Канбера имат близко сътрудничество по търговските въпроси. Той добави, че с удоволствие би посетил Австралия през декември, за да наблюдава на живо състезанието по голф от турнира "Президентската купа", пише БТА. 

Последвайте канала на

Константин Тодоров
430 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини