Китай призова САЩ и Иран към сдържаност

  • 18 юни 2019 11:32

  • 550
  • 1
Китай призова САЩ и Иран към сдържаност
© Pixabay

Китай призова САЩ и Иран към сдържаност след обявеното изпращане на още 1000 американски войници в Близкия изток и предупреждението на Техеран, че скоро ще премине граница, определена в иранското ядрено споразумение, предадоха Франс прес и Ройтерс.

Иран заяви, че от 27 юни запасите му от обогатен уран ще прехвърлят границата, определена в споразумението от 2015 г.

"Иран трябва да взема решенията си предпазливо, не трябва да се отказва от това споразумение с лека ръка", заяви китайският външен министър Ван И.

"Призоваваме всички страни да запазят хладнокръвие и да не отварят кутията на Пандора. САЩ трябва да променят практиката си на максимален натиск. Всякакви едностранни действия не се опират на международното право. Това не само няма да реши проблема, но ще влоши кризата", добави Ван И за американските подкрепления.

"Смятам, че международната общност трябва да обедини усилията си, за да се противопостави на такива едностранни мерки и хегемонии. Това е в нашите общи интереси", заяви китайският външен министър, цитиран от ТАСС.

Изпълняващият длъжността министър на отбраната на САЩ Патрик Шанахан съобщи за изпращането на подкрепления от около 1000 американски войници в Близкия изток малко след като Пентагонът публикува нови документи, в които Иран е обвинен, че е нападнал двата танкера в Оманско море миналата седмица, отбелязва АФП, цитирана от БТА.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
550 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
асд

2019.06.18 | 12:29

1

ирак имал химическо и биологическо оръжие, иран нападнал танкерите. всички се инсперира за да се започне война - най доходоносния бизнес

Добави коментар

Водещи новини