Затвориха правителствения комплекс заради протестите в Хонконг

  • 13 юни 2019 09:11

  • 275
  • 0
Затвориха правителствения комплекс заради протестите в Хонконг
© Getty (архив)

Правителственият комплекс в Хонконг, около който в сряда започнаха многохилядни протестни акции срещу спорния законопроект за екстрадицията, ще остане затворен до края на седмицата от съображения за сигурност, съобщи Ройтерс.

Държавните служители, работещи в централния квартал Адмиралти, получиха нареждане да не идват в офисите. Няма да работи и едноименната метростанция, за да бъде затруднен достъпът на демонстранти в зоната на протестите.

Десетки хиляди демонстранти обкръжиха вчера правителствения комплекс и парализираха работата му. В целия район беше блокирано движението на транспорта, а банки, търговски центрове и офиси бяха затворени. Полицията използва гумени куршуми, сълзотворен газ и лютив спрей, за да разпръсне протестиращите, които се опитваха да щурмуват сградата на парламента. Най-малко 70 души са пострадали при сблъсъците.

Днес сутринта по улиците на Хонконг, който осъмна под силен дъжд, се забелязват само шепа демонстранти, предаде ДПА. Гражданският фронт за човешки права - продемократична коалиция, действаща като неофициален организатор на демонстрациите, заяви снощи, че протестите ще продължат докато правителството не оттегли законопроекта.

Последвайте канала на

БТА
275 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Свързани галерии

Водещи новини