Кървава чистка в КНДР след провала на срещата Ким Чен-ун и Доналд Тръмп

  • 31 май 2019 09:57

  • 10589
  • 2
Кървава чистка в КНДР след провала на срещата Ким Чен-ун и Доналд Тръмп
© Getty (архив)

Десетки високопоставени чиновници са били екзекутирани в Корейската народнодемократична република (КНДР) след провала на срещата между лидера на азиатската комунистическа държава Ким Чен-унКим Чен-унКим Чен Ун (на хангъл 김정은, на ханджа 金正恩, на английски Kim Jong-Un) е севернокорейски политически, и президента на САЩ Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския през февруари в Ханой, предаде Скайнюз.

Според издание от Южна Корея кървавата чистка е станала пред март малко сред като разговорите между двамата държавни глави във виетнамската столица са завършили без резултат. Сред жертвите е бил  и специалният пратеник на Пхенян във Вашингтон Ким Хьок-чол и още няколко души. Всичките убити са били признати за американски шпиони.

Британската медия допълни, че шумните съдебни процеси и екзекуциите са били широко осветени от пропагандната машина на КНДР. "Тази кампания е целяла да се отклони вниманието на хората от вътрешните проблеми на страната, в която царува глад и мизерия", коментира Скайнюз.

 

Последвайте канала на

Валери Зайцев
10589 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2019.05.31 | 12:13

1

Елате и в България пълно е с турски агенти

До простия!

2019.06.10 | 18:47

2

Тъпанар прост, какво казваш изобщо !

Добави коментар

Водещи новини