Премиерът на Шри Ланка: Извинявайте, че не успяхме да предотвратим Кървавия Великден

  • 26 април 2019 21:20

  • 624
  • 0
 Премиерът на Шри Ланка: Извинявайте, че не успяхме да предотвратим Кървавия Великден
© Getty (архив)

Премиерът на Шри Ланка Ранил Викремесингхе се извини от името на правителството на сънародниците си за това, че властите са били неспособни да предотвратят серията от атентати на Великден, в които загинаха стотици хора и бяха ранени около 500 души, предаде ТАСС.

"Ние носим колективна отговорност и молим за прошка нашите сънародници за неспособността да предотвратим трагичните събития. Ние обещаваме да възстановим църквите, да съживим икономиката и да спрем тероризма в нашата страна с подкрепата на международната общност", каза премиерът, говорейки от името на цялото правителство.

Същевременно полицията арестува седем души във връзка с разследването на нападенията. Арестите бяха извършени при щурм на къща в източния град Калмунай. В страната продължава издирването на 140 души, заподозрени, че може да имат нещо общо с атентатите от неделя.

ДПА и АП съобщават за престрелка, избухнала между полицията и група млади мюсюлмани по време на претърсване на къща в крайбрежния град Самантурай. При операцията са били иззети пояси за експлозиви, експлозиви, детонатори и метални сачми. Отекнали са и три експлозии. Сражението продължава.

Последвайте канала на

БТА
624 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Свързани галерии

Водещи новини