Китай отхвърли американските обвинения в кражба на технологии

  • 24 април 2019 15:30

  • 469
  • 1
Китай отхвърли американските обвинения в кражба на технологии
© Pixabay

Китайското правителство отхвърли обвиненията, че краде технологии, след като бивш инженер на американската компания "Дженерал електрик" и негов китайски бизнес партньор бяха обвинени в САЩ в промишлен шпионаж, предаде Асошиейтед прес.

Обвиненията са повдигнати в момент, когато Китай и САЩ водят търговска война. Вашингтон се оплаква, че Пекин краде технологии или оказва натиск върху компании да му предават технологии.

Китайското външно министерство каза, че обвиненията срещу бившия служител на "Дженерал електрик" Сяоцин Чжън и бизнесмена от Североизточен Китай Чжаоси Чжан изглежда са "обичаен търговски случай", който не би трябвало да бъде "прекомерно тълкуван и политизиран".

"Постиженията в развитието на Китай не идват от кражба. Това е резултат от мъдростта и потта на китайския народ", заяви министерството.

"Надяваме се, че заинтересованите страни могат да спрат неоснователната прекомерна публичност и да разглеждат и подхождат обективно и рационално към съответните въпроси", каза ведомството.

Последвайте канала на

БТА
469 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2019.04.24 | 17:26

1

Разбира се, че крадете жълтури нагли! А и целия ви прогрес, огромните пари, налети в икономиката ви дължите на САЩ. Направиха ви богати, но като всички подли азиатци, сега отричате всичко.

Добави коментар

Водещи новини