Северна Корея се готви за изстрелване на ракета?

  • 09 март 2019 10:39

  • 1207
  • 2
Северна Корея се готви за изстрелване на ракета?
© Getty Images/Guliver (архив)

Северна Корея може би се готви за пуск на ракета според радиостанцията National Public Radio (NPR) в САЩ, която разполага със сателитни снимки на DigitalGlobe. Снимките, които са направени на 22 февруари, изобразяват изследователския център Санумдон, разположен в покрайнините на Пхенян. Именно там са произведени първите междуконтинентални балистични ракети в страната.

Автомобили и камиони са паркирани близо до съоръжението. Също така на снимките може да се види, че на гарата в близост до центъра има железопътни вагони и подемни кранове.

,,Ако съберем всичко това, тогава можем да предположим, че Северна Корея изгражда ракета'', казва Джефри Луис, директор на Програмата за неразпространение на ядрени оръжия в Източна Азия в Института за международни изследвания в Монтерей, Калифорния, цитиран от Агенция Фокус.

Експертът отбеляза, че понастоящем няма възможност да се установи дали става дума за междуконтинентална балистична ракета или ракета за изстрелване на спътници. Времето на предполагаемия старт също е неизвестно.

Последвайте канала на

Владимир Василев
1207 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
джеки чан

2019.03.09 | 13:55

2

не е вярно, на това място се строи увеселителен парк за най-малките: картинг , влакчета и люлки

БРАВО

2019.03.09 | 11:49

1

СКОРО НЯМА ДА ИМАТ НА ВЛАСТ, ГРОБАРИ и СЕДЕРАСТИ.

Добави коментар

Водещи новини