Пакистан повика посланика си в Индия за консултации

  • 18 февруари 2019 10:44

  • 311
  • 0
Пакистан повика посланика си в Индия за консултации
© Gettyimages

Пакистан повика днес посланика си в Делхи за консултации, предаде Ройтерс. Напрежението между двете държави се засили след самоубийствен атентат в оспорвания район Кашмир, при който бяха убити 44 индийски паравоенни. Индия обвинява Пакистан, че стои зад западението.

"Отзовахме посланика си в Индия за консултации. Той напусна Делхи тази сутрин", съобщи в Туитър говорителят на пакистанското външно министерство Мохамед Файсал.

Индия предприе същия ход миналата седмица с посланика си в Пакистан, за да осъди отношенията си с Исламабад след терористичното нападение. Според Делхи Пакистан е замесен в атаката. Исламабад отхвърля тези твърдения.

Отговорност за нападението срещу индийските паравоенни пое сепаратистката групировка "Джаиш е Мохамад". През уикенда индийските сили за сигурност задържаха най-малко 23 души в щата Джаму и Кашмир по подозрение във връзки с групировката.
Джаму и Кашмир е единственият индийски щат с мюсюлманско мнозинство и ситуацията там е напрегната от много години. На територията на щата действат групировки, искащи отделяне от Индия.

Последвайте канала на

Нора Виткова
311 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини