Филипинската полиция предупреди за плаващ кокаин в морето

  • 17 февруари 2019 12:16

  • 2201
  • 0
Филипинската полиция предупреди за плаващ кокаин в морето
© Pixabay

Филипинската полиция призова днес рибарите и жителите на населените места в крайбрежните райони да внимават за пакети с кокаин, хвърляни близо до филипинския бряг с цел наркотикът да бъде вкаран в страната, предаде ДПА.
Призивът беше отправен, след като през изминалата седмица рибари и жители в три града по източното крайбрежие на Филипините предадоха на властите над 60 пакета кокаин. Пакетите с различна големина били извадени от морето във вторник и четвъртък край бреговете на островите Динагат и Сиаргао.


Вчера край бреговете на град Паракале в провинция Северен Камаринес (на 194 км югоизточно от Манила) бил изваден от морето пакет с тегло почти 1 кг, който бил предаден на полицията.

"Продължаваме да призоваваме всички жители от крайбрежните общини в цялата страна, включително рибари и моряци да останат бдителни и да продължат да уведомяват полицията за подозрителни предмети, които може да открият изплували на брега или плаващи на повърхността на морето", заяви филипинската полиция.

Правителството на филипинския президент Родриго Дутерте води агресивна кампания срещу наркотиците, в която от 2016 г. по правителствени данни са убити над 5000 души.

Нюйоркската организация "Хюман райтс уоч", позоваваща са на данни от местни правозащитни и църковни организации, твърди, че истинският брой на загиналите в репресивната кампания срещу наркотиците, включително жертвите на наемни убийци и на доброволни отряди, може да надвишава 12 000.

Последвайте канала на

Нора Виткова
2201 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини