Първият сняг зарадва Кабул

  • 04 януари 2019 15:35

  • 531
  • 0
Първият сняг зарадва Кабул
© Pixabay

Жителите на Кабул се зарадваха днес на първия сняг за годината, предаде ДПА. Децата веднага започнаха да се замерят със снежни топки, а някои направиха снежни човеци.

Първият сняг за годината е събитие, очаквано с нетърпение в афганистанската столица. Има даже поговорка: "Кабул без злато може, но без сняг - не."

Тази година снегът беше посрещнат с особена радост, тъй като донесе прочистване на въздуха, който беше доста замърсен през последните дни. 

Известна зимна традиция е играта барфи - от думата "барф", която значи "сняг". Играта се състои в това да се опиташ да изненадаш роднина или приятел и да му дадеш плик или торбичка с малка снежна топка и лист хартия, на който е написано какво искаш човекът да ти сготви. Ако съумееш да връчиш плика (или торбичката) и да избягаш, тогава другият човек е барфи и трябва да ти сготви това, което си си пожелал, освен ако не успее да те хване. Ако бъдеш хванат, не само губиш домашно приготвената храна, а и челото ти трябва да бъде нацапано с въглен, отбелязва БТА.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
531 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини