Почина детето на жената от Йемен, преборила мигрантския указ на Тръмп

  • 30 декември 2018 09:52

  • 3407
  • 1
Почина детето на жената от Йемен, преборила мигрантския указ на Тръмп
© Pixabay

Двегодишното момченце, чиято майка - йеменка, води борба да получи достъп в страната, за да бъде в болницата при умиращото си дете, беше погребано снощи, предаде Асошиейтед прес.

Бащата Али Хасан изрази гнева си, че забраната е разделила семейството му. Малкият Абдула Хасан беше погребан след служба в джамията в град Лоудай.

Момчето почина в петък в детската болница "Бениоф" в Оукланд, където беше доведено от баща си Али Хасан през есента за лечение на генетично мозъчно разстройство. Момченцето, което е американски гражданин като баща си, беше в терминална фаза на заболяването си и беше поставено на изкуствено дишане.

Бащата Али Хасан е жител на Стоктън, щата Калифорния. Той и съпругата му Шайма Суилех се преместили в Египет, след като през 2016 г. се оженили в раздирания от война Йемен. Суилех не е американска гражданка и останала в Египет, борейки се да получи американска виза, след като с указ президентът Доналд Тръмп забрани достъп в САЩ на граждани на Йемен и още четири преобладаващо мюсюлмански страни, на Северна Корея и Венецуела. Майката се опитвала да получи виза от 2017 г., така че семейството да може да се премести в САЩ. Тя поела за първи път детето си в ръце в болницата преди 10 дни. 

Последвайте канала на

Константин Тодоров
3407 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2018.12.30 | 12:42

1

ауу сега всички комуняги ще го налапат на Тръмп

Добави коментар

Водещи новини