Пожарникари се борят със замърсяването на въздуха в Делхи

  • 27 декември 2018 20:46

  • 638
  • 1
Пожарникари се борят със замърсяването на въздуха в Делхи
© Getty (архив)

Индийските власти наредиха на пожарникарите в столицата Делхи да пръскат вода от високите сгради, за да се борят със запрашаването и да изгасят огньовете от подпалени отпадъци. Забранени са и строителните работи, защото милиони хора са засегнати от мръсния въздух, предаде АП.

В неделя в Делхи беше отчетено едно от най-високите нива на замърсяване за годината - индексът за качество на въздуха, измерващ съдържанието на серен диоксид, въглероден оксид и азотен диоксид, достигна 450. Качеството на въздуха започна да се подобрява вчера, след като се усили вятърът. Днес обаче нивото на фините прахови частици превиши 320 - повече от 13 пъти над равнището, смятано за безопасно от Световната здравна организация.

Властите посъветваха хората да не тичат за здраве на открито и да използват маски. На строителите е наредено да покриват строителните обекти, за да не позволяват на праха да се разнася наоколо.

 

Последвайте канала на

БТА
638 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Роб на влаЗта

2018.12.28 | 07:38

1

Е то в големите градове се тича все повече на пътека .
На който не му се вземат пари без да работи и иска чист въздух ,храна ...селата са празни и след като са толкова интелигентни и оправни в града (според тях) ще си намерят и работа..

Добави коментар

Водещи новини