Пакистан е блокиран трети ден от протести, заради отменена смъртна присъда (видео)

  • 02 ноември 2018 14:51

  • 1539
  • 4
Пакистан е блокиран трети ден от протести, заради отменена смъртна присъда (видео)
© gettyimages

Общественият живот в Пакистан е блокиран заради протестите на ислямистки групи срещу решението на Върховния съд да оневини християнка, осъдена на смърт заради богохулство, съобщава ДПА.

Училища, офиси и магазина останаха затворени, а протестиращи блокираха магистрали и жп линии в големите градове. Неуспех претърпяха усилията на правителството да преговаря за ускопокояване на ситуацията с лидерите на твърдолинейната ислямистка партия Техрик-и-лабаик, която организира протестите.

Три от четирите входни магистрали в столицата Исамабад са под контрола на партията, чиито активисти не позволяват преминаването на автомобили. Имаше също палежи на коли и мародерски обири на магазини.

Протестите започнаха след решението на съда да бъде освободена Ася Биби, която очаква от 2010 г. изпълнението на смъртната си присъда. Няма официална информация за местонахождението ѝ, но в местни медии се появиха предположения, че може да е отпътувала от Пакистан от съображения за сигурност, допълва БТА.

Лидерът на Техрик-и-лабаик Хадим Ризви потвърди по-рано днес, че преговорите с правителството са се провалили, и се зарече да продължи протестите. "Ние няма да прекратим протестите, освен ако съдиите, отменили смъртната присъда, не бъдат уволнени, а Биби - обесена", каза пред журналисти Ризви в източния град Лахор.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1539 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
циониския план.

2018.11.02 | 15:47

3
е тези "демократи" да дойдат във ЕВРОПА.

2023.02.21 | 17:39

4
Вече са тука
Гост

2018.11.02 | 15:33

2
На меркел отрочетата,,, Шибани фанатици, атомна бомба малко ше ви е
Анон

2018.11.02 | 15:32

1
Нагледен пример защо трябва никога да не допускаме тая сган на нашия континент.

Добави коментар

Водещи новини