Жертвите на земетресението и цунамито в Индонезия надхвърлиха 2000

  • 09 октомври 2018 14:54

  • 1115
  • 0
Жертвите на земетресението и цунамито в Индонезия надхвърлиха 2000
© Gettyimages

Броят на жертвите на земетресението и цунамито на индонезийския остров Сулавеси надхвърли 2000, предаде Асошиейтед прес, като се позова на властите.
Службата за справяне с бедствия заяви, че загиналите при земетресението и последвалите вълни цуна на 28 септември са станали 2010.


Властите се подготвят да спрат издирването на хиляди жертви, които вероятно са затрупани в най-тежко пострадалите райони. Те обаче няма да забранят на жителите да продължат да търсят своите близки под руините.
Според службата за справяне с бедствия усилията за изваждане на тела, много от които погребани под кал и развалини, няма да продължат заради трудния терен и напредналото състояние на разлагане, което прави тленните останки неразпознаваеми и може да предизвика разпространение на зарази.

В четвъртък ще има молитви, с които ще се отбележи краят на издирването в кварталите Петобо, Балароа и Джоно Оге в град Палу, където земетресението причини свлачища, погълнали къщи и погребали обитателите им.
Службата за справяне с бедствия каза, че не може да потвърди неофициалните оценки, според които 5000 души са в неизвестност в Балароа и Петобо.

Последвайте канала на

Нора Виткова
1115 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини