Южнокорейският президент получи за подарък от Пхенян две ловни кучета

  • 30 септември 2018 15:14

  • 2713
  • 2
Южнокорейският президент получи за подарък от Пхенян две ловни кучета
© gettyimages (архив)

Южнокорейският президент Мун Дже-ин получи от Пхенян двойка севернокорейски ловни кучета, предаде АФП, като се позова на неговата канцелария.

Това е най-новият знак на затоплянето на отношенията на полуострова, отбелязва агенцията. От южнокорейското президентство уточниха в изявлението, че кучетата са от специалната севернокорейска порода Пунсан. Те са били предложени като подарък на срещата на върха между двете Кореи миналата седмица и са получени в четвъртък. И двете кучета са на възраст около година. Те са били предадени през граничното селище Панминчжон заедно с три килограма кучешка храна, за да се адаптират по-лесно. Кучетата от породата Пунсан са известни с лоялността си и с това, че се умни. Те са ловни, имат гъста, кремава козина и са с остри уши и лешникови очи. Породата е едно от националните богатства на Северна Корея.

По-рано този месец южнокорейският президент Мун Дже-ин се срещна със севернокорейския лидер Ким Чен-унКим Чен-унКим Чен Ун (на хангъл 김정은, на ханджа 金正恩, на английски Kim Jong-Un) е севернокорейски политически, в Пхенян. На срещата Ким се съгласи да затвори ключов обект за изпробване и изстрелване на ракети, а също така да посети Сеул.
Двете Кореи обявиха също, че ще издигнат обща кандидатура за домакинството за Олимпийските игри през 2032 година.

Бившият президент на Южна Корея Ким Те-чжун също получи двойка кученца Пунсан след знаковата си среща в Пхенян с тогавашния севернокорейски лидер Ким Чен-ир през 2000 година. Двете кучета починаха от естествена смърт, след като дадоха живот на 21 кученца, припомня АФП. Новопристигналите кучета ще живеят в президентството с Мун Дже-ин, който е любител на животните и вече има едно куче Пунсан на име Мару, котка от приют и черно куче Тори, което осинови, след като встъпи в длъжност.

Последвайте канала на

БТА
2713 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2018.09.30 | 16:49

2
Подарили са му ги за ядене , или да ходи на лов с тях ??? Щото за корейците , кучето си е деликатес !
НАТКО

2018.09.30 | 16:39

1
Кимчо вече мина на другия бряг Таварищите болшевики го изтърваха безвъзвратно

Добави коментар

Водещи новини