Ким Чен-ун покани държавния секретар на САЩ в Пхенян

  • 26 септември 2018 20:00

  • 2454
  • 1
Ким Чен-ун покани държавния секретар на САЩ в Пхенян
© gettyimages (архив)

Държавният секретар на САЩ Майк Помпейо ще посети през октомври Пхенян "по покана" на севернокорейския лидер Ким Чен-унКим Чен-унКим Чен Ун (на хангъл 김정은, на ханджа 金正恩, на английски Kim Jong-Un) е севернокорейски политически,, обяви днес американският Държавен департамент, предаде Франс прес.

Целта на посещението ще бъде "постигане на по-нататъшен напредък" в освобождаването на Северна Корея от ядрено оръжие и "подготовка на втората среща на върха" между Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския и Ким Чен-унКим Чен-унКим Чен Ун (на хангъл 김정은, на ханджа 金正恩, на английски Kim Jong-Un) е севернокорейски политически,.

Това беше уточнено след днешната среща в Ню Йорк между Помпейо и севернокорейския му колега И Йон-хо в кулоарите на годишната сесия на Общото събрание на ООН.

На тази среща Помпейо е приел поканата на лидера на КНДР да посети Пхенян идния месец, се казва в съобщение на ръководителката на пресслужбата на Държавния департамент Хедър Науърт, предаде Ройтерс.

Междувременно беше съобщено също, че премиерът на Япония Шиндзо Абе и президентът на Иран Хасан Рохани са се договорили днес в кулоарите на форума на ООН да си сътрудничат по денуклеаризацията на КНДР, предаде ТАСС, позовавайки се на агенция Киодо.

Японската агенция посочва, че Абе разчита Иран да изиграе активна роля за успешна реализация на санкциите на ООН срещу КНДР. Абе и Рохани са се обявили и за запазване на ядрената сделка за Иран.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
2454 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
ти да видиш

2018.09.27 | 06:53

1
Ким е пич въвежда демокрация в страната и почва да громи комунизма

Добави коментар

Водещи новини