Китай назначи нов шеф на международната пропаганда

  • 21 август 2018 15:48

  • 461
  • 2
Китай назначи нов шеф на международната пропаганда
© gettyimages

Обръщайки все по-голямо внимание на своя имидж в чужбина, китайското правителство назначи свой доверен човек от управляващата комунистическа партия за шеф на международната си пропаганда, съобщава Асошиейтед прес.

55-годишният Сюй Лин, който досега отговаряше за контрола върху интернет в Китай, ще оглавява усилията по представянето на страната като прогресивна и добронамерена сила в света. Това ще стане в момент, когато Китай е обект на критики поради обвинения в нечестни търговски практики, нарушения на човешките права и милитаризация на спорни острови в Южнокитайско море, отбелязва БТА.

Назначението на Сюй за директор на Информационното бюро на Държавния съвет (правителството) бе обявено от официалните медии днес.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
461 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
лайняна точка

2018.08.21 | 17:09

2
ПОЗДРАВЯВАМ ТЕ. ОТВРАЩАВАШ ВСЕ ПОВЕЧЕ ХОРА,ВЪВ ТОЗИ САЙТ. ПРОДЪЛЖАВАЙ ВЪВ СЪЩИЯ ДУХ.
опорна точка

2018.08.21 | 16:56

1
Обадих се преди час на Льонката в Кремъл и му викам :" Бляд, колегата от китайския отдел ми се струва гола вОда?! Минал ли е през школата в Кремъл? Не плашой се Точка вика Леонид ( говори български тоя маймун, ама малко като се напрегне омазва с руски) , добре е подкован, учил съм го да държи " линията на Президента"?

Добави коментар

Водещи новини