Лидерите на Северна и Южна Корея отново ще се срещнат

  • 13 август 2018 08:06

  • 1195
  • 0
Лидерите на Северна и Южна Корея отново ще се срещнат
© Gettyimages

Високопоставени представители на двете Кореи се срещнаха днес в демилитаризираната зона Панминчжон, за да уговорят датата и мястото на третата среща между южнокорейския президент Мун Дже-ин и севернокорейския лидер Ким Чен-унКим Чен-унКим Чен Ун (на хангъл 김정은, на ханджа 金正恩, на английски Kim Jong-Un) е севернокорейски политически,, съобщи Асошиейтед прес.

Двамата държавници, чиято първа среща през април получи огромно медийно внимание, през май водиха неофициални разговори през май и се споразумяха да се срещнат отново през есента.

Южнокорейската делегация за днешните преговори се води от министъра на обединението Чхо Мьон-кьон и включва помощника на президента Мун по севернокорейските ядрени въпроси Нам Гуан-пьо.

Начело на севернокорейската делегация е И Сон-гуон, отговарящ за междукорейските отношения. Северна Корея, която миналата седмица предложи днешните преговори, изпрати и представители, които са отговаряли за минали междукорейски икономически инициативи.

Във встъпителното си слово ръководителят на севернокорейската делегация даде позитивен тон на срещата, като сравни сегашното състояние на междукорейските връзки с отношения на много близки приятели, между които не може да застане нищо.
"Участваме в тези преговори с намерението да постигнем добри резултати", каза представителят на Сеул, обръщайки се към севернокорейската делегация.

"Ще изслушаме позициите на Севера за междукорейската среща на върха тази есен, за която бе постигнато споразумение в декларацията от Панминчжон, и ще споделим с тях нашите възгледи", каза пред репортери Чхо, преди да се отправи към границата.

Последвайте канала на

БТА
1195 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини