Армения задържа депутат, обвинен в кражба на техника и храни за армията

  • 17 юни 2018 18:54

  • 1191
  • 0
Армения задържа депутат, обвинен в кражба на техника и храни за армията
© Pixabay

Депутатът от бившата управляваща Републиканска партия на Армения и бивш заместник-министър на отбраната Манвел Григорян е бил задържан по подозрения в кражба на техника и храни, предназначени за армията. Това съобщи днес арменският премиер Никол Пашинян, цитиран от ТАСС.

Григорян е заподозрян в незаконно придобиване и съхранение на оръжие и боеприпаси, като има и основателни предположения, че той е присвоявал помощи, събрани от населението за въоръжените сили, посочи Пашинян.
"Има технически средства и продукти. Той си е присвоил тези продукти и ги е дал за храна на домашните си любимци - мечки и тигри", каза премиерът.

Григорян е задържан вчера при специална операция на Службата за национална сигурност (СНС) в град Ечмиадзин, на около 15 км от Ереван.

Според арменската конституция, ако му бъде предявено обвинение, арестуването му може да бъде разрешено само от парламента с голямо мнозинство.

Стотици негови поддръжници протестират пред сградата на СНС днес. Между демонстрантите и полицията за борба с безредиците избухнаха сблъсъци, но няма съобщения за арести, допълва Асошиейтед прес.

Последвайте канала на

Нора Виткова
1191 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини