Китай вдига изтребители заради Ким Чен-ун?

  • 08 юни 2018 11:01

  • 6820
  • 0
Китай вдига изтребители заради Ким Чен-ун?
© Getty (архив)

Китай може да вдигне изтребители, които да пазят лидера на Корейската народнодемократична република (КНДР) Ким Чен-унКим Чен-унКим Чен Ун (на хангъл 김정은, на ханджа 金正恩, на английски Kim Jong-Un) е севернокорейски политически,, докато водачът на Северна Корея пътува до и от Сингапур за срещата с американския президент Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския на 12 юни.

Според представител на южнокорейското министерство на отбраната военновъздушните сили на Китайската народноосвободителна армия са готови да поемат охраната на водача на КНДР. "Ако Пекин ескортира Ким Чен-унКим Чен-унКим Чен Ун (на хангъл 김정은, на ханджа 金正恩, на английски Kim Jong-Un) е севернокорейски политически,, той ще изпрати ясен сигнал и към нас, и към нашите американски съюзници. Той е: Китай стои зад Пхенян", каза военният от Сеул, който поиска да остане анонимен. Вчера се появи информация, че Ким Чен-унКим Чен-унКим Чен Ун (на хангъл 김정은, на ханджа 金正恩, на английски Kim Jong-Un) е севернокорейски политически, ще пътува от родината си до мястото на срещата с Тръмп и обратно (около 8000 километра) с брониран влак. Според данните водачът на КНДР смята, че ако използва самолет, той ще бъде убит.

Междувременно няколко медии съобщиха, че Тръмп ще проведе по-малко разговори в кулоарите на срещата на седемте най-развити икономики в света, която ще се проведе в канадския курорт Ла Малбе днес и утре. Промените в програмата на държавния глава са предизвикани от срещата му с Ким.

 

 

Последвайте канала на

Валери Зайцев
6820 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини