Сергей Лавров в Пхенян: Искайте гаранции от САЩ

  • 31 май 2018 10:13

  • 2925
  • 3
Сергей Лавров в Пхенян: Искайте гаранции от САЩ
© Getty (архив)

Вие трябва да искате гаранции от САЩ за това, че те ще изпълняват своите задължения, каза руският външен министър Сергей Лавров на севернокорейския си колега Ли Йон Хо, предаде РИА Новости.

Ръководителят на външнополитическото ведомство в Москва пристигна на посещение в Корейската народнодемократична република (КНДР) днес. Той по време на разговорите си с първия дипломат на азиатската комунистическа държава даде съвети как Пхенян да води преговори с Вашингтон. "Ние не можем да се намесваме в отношенията на между две държави. Но ние сме много заинтересовани от регулирането на проблемите между двете Кореи, от една страна, и КНДР и САЩ, от друга. Ето защо Ви препоръчвам да не искате по време на преговорите от САЩ всичко и веднага. Вие също трябва да искате от Вашите партньори да поемат гаранции и да изпълват своите задължения", посъветва Лавров.

Наскоро Пхенян обяви за прекратяването на ядрената си програма. Решението на КНДР бе приветствано от Европейския съюз, САЩ, Русия и други страни в света. Малко по-късно Северна Корея и САЩ започнаха да организират среща на двамата лидери - Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския и Ким Чен Ун.

Стопанинът на Белия дом обаче отмени срещата, която бе планирана за 13 юни в Сингапур. Преди време обаче Тръмп намекна, че може и да се срещне с водача на КНДР.

Последвайте канала на

Валери Зайцев
2925 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2018.05.31 | 17:42

3
Лавров е глупак !!! Как може да вярва на американци , каквито и гаранции да дадат ?! Те ги отменят когато им скимне ! РУСИЯ се нуждае от нов външен министър , друг премиер и друг финансов блок ! Путин е сляп !
Крум Усаински-Крупник

2018.05.31 | 13:17

2
Цървули!!!Рускенефа си измива ръцете защото знаят,че ако САЩ решат да шамаросат Северна Корея,нищо не могат да направят!!!Най-много и те да отнесат боя!!!Ура и Слава,паплач болшевишка безмозъчна,заблудена!!!Отпадъци безполезни,от вас не става и оборска тор!!!
ДОН БЕЗ ПАРДОН

2018.05.31 | 11:28

1
Надай се к.ре на пияна пу.тка .

Добави коментар

Водещи новини