Рохани: САЩ не могат да взимат решения за Иран

  • 21 май 2018 21:52

  • 2775
  • 5
Рохани: САЩ не могат да взимат решения за Иран
© Getty Images

Иранският президент Хасан Рохани каза, че САЩ не могат да решават за Иран. Той заяви това, след като американският държавен секретар Майк Помпейо поиска бързи промени в иранската външна и ядрена политика, предадоха световните агенции, като се позоваха на иранските информационни агенции.

"Кои сте вие, за да взимате решения за Иран и за света? Светът днес не приема Америка да решава за целия свят, тъй като страните са независими. Тази ера свърши отдавна. Ние ще продължим нашия път с подкрепата на нашия народ", заяви Рохани.

В Туитър иранският външен министър Мохамад Джавад Зариф пък написа, че САЩ повтарят грешките от миналото спрямо Иран, предаде Ройтерс.

"Имитацията на дипломация на САЩ е до голяма степен връщане към стари навици, подвластна на заблуди и на провалили се политики, диктувана от покварен Специален Интерес, тази политика повтаря същите погрешни избори и ще пожъне същите несгоди. Иран междувременно работи с партньорите си за намиране на решения след американското изтегляне от ядреното споразумение", написа дипломат номер едно в Туитър.

В изявление на иранското външно министерство се казва, че "Иран отхвърля твърденията и лъжите на така наречената нова американска стратегия и осъжда откритата намеса на американския държавен секретар в иранските вътрешни дела и незаконните заплахи срещу една страна членка на ООН", предаде Ройтерс.

Последвайте канала на

БТА
2775 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини