Един човек загина, а един изчезна след катастрофа на военен хеликоптер в Япония (видео)

  • 05 февруари 2018 17:11

  • 1402
  • 0
Един човек загина, а един изчезна след катастрофа на военен хеликоптер в Япония (видео)
© Gettyimages

Един японски военнослужещ загина, а втори изчезна безследно днес, след като военен хеликоптер се разби в жилищна сграда в град Кандзаки, Югозападна Япония, и предизвика пожар, предаде ДПА.

11-годишно момиче е получило леки наранявания, докато бягало от сградата. По данни не местната полиция, цитирани от японската агенция Киодо, няма други пострадали на земята.

По-рано днес Онодера съобщи, че вероятно и двамата членове на екипажа на хеликоптера "Боинг Ей Ейч-54 Апачи" са загинали, а четиримата обитатели на къщата не са пострадали. По думите на министъра машината изпълнявала тренировъчен полет и вероятно е пикирала над къщата.

Премиерът Шиндзо Абе е заповядал да бъдат отменени полетите на всички 12 хеликоптера от този тип и е разпоредил на Онодера да извърши подробно разследване на инцидента. Катастрофата става по време, когато общественото внимание е съсредоточено върху безопасността на военните полети над Япония след поредица аварийни кацания и изпадане на елементи от конструкцията на летателни апарати на морската пехота на САЩ, базирани на южния остров Окинава. Инцидентът в Кандзаки може да накара японското правителство по-решително да прокара плана си за преместване на военновъздушната база на САЩ "Футенма" в по-слабо населен район на острова, коментира агенцията.

"Поднасям дълбоките си извинение за това, че хеликоптер се блъсна в къща", каза пред репортери министърът на отбраната Ицунори Онодера.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1402 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини