Голям пожар бушува на най-големия рибен пазар в света

  • 03 август 2017 14:29

  • 4046
  • 1
Голям пожар бушува на най-големия рибен пазар в света
© pixabay.com

Десетки пожарникари се борят с голям пожар на токийския рибен пазар "Цукиджи" - най-големия в света и един от най-популярните туристически обекти в столицата на Япония, предаде Ройтерс, цитирайки местни медии.

Засега няма съобщения за пострадали или блокирани от пламъците хора.

Огънят пламнал около 17 ч местно време (11 ч българско). На мястото са изпратени около 30 противопожарни коли. Облаци сив дим се издигат в небето. Усилията на пожарникарите се спъват от тесните улички и гъстата застройка в района.

Пожарът е обхванал "външния пазар" - място с много любими на туристите малки ресторантчета, сервиращи блюда от прясна риба и суши. Според медиите пламъците вече са обхванали 4 сгради и площ от около 200 кв.м.

"Вътрешният" пазар, където всяка сутрин рано се продават морски деликатеси на едро и се провеждат търгове за риба тон, не е засегнат от огъня.
През юни японското правителство обяви дълго забавян план за преместване на "Цукиджи" от един от най-скъпите терени в Токио на изкуствен остров, защото на сегашното си място пазарът е силно сеизмично уязвим и трябва да бъде престроен наново.

Последвайте канала на

Нора Виткова
4046 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2017.08.04 | 11:49

1
Ще има ли печена риба?

Добави коментар

Водещи новини