Далай лама проповядва в Монголия, рискувайки да предизвика гнева на Китай

  • 19 ноември 2016 14:00

  • 1540
  • 1
Далай лама проповядва в Монголия, рискувайки да предизвика гнева на Китай
© Getty Images

Далай ЛамаДалай Лама Далай Лама е високопоставен лама в будистката школа Гелуг или "Жълтите шапки" на тибетския изнесе днес проповед пред хиляди свои привърженици в Монголия, поставяйки на изпитание отношенията с мощния й съсед Китай, предаде Асошиейтед прес.

Това е първата визита от пет години в силно будистката страна за живеещия в изгнание духовен лидер на Тибет, когото Пекин обвинява в сепаратизъм. Днешното посещение става в момент, когато монголците очакват кредит на стойност 4,2 милиарда долара от Пекин, за да могат да се измъкнат от дълбока рецесия.

Китайското външно министерство настоятелно прикани вчера Монголия да не издава виза за Далай ЛамаДалай Лама Далай Лама е високопоставен лама в будистката школа Гелуг или "Жълтите шапки" на тибетския в името на "стабилното и постоянно" развитие на двустранните отношения.

Будизмът в Монголия е тясно свързан с тибетската му разновидност и традиционно страната почита Далай ЛамаДалай Лама Далай Лама е високопоставен лама в будистката школа Гелуг или "Жълтите шапки" на тибетския, който прави първото си посещение тук през 1979 г.

Последвайте канала на

БТА
1540 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Крум Усаински - Крупник

2016.11.19 | 22:36

1
Много обичам рязани да ми се празнят в устата и на обичките,на снимка на ердоган си бия чекии.

Добави коментар

Водещи новини