ИД се е възползвала от турското нахлуване в Сирия и изтеглянето на САЩ

  • 20 ноември 2019 07:04

  • 2028
  • 2
ИД се е възползвала от турското нахлуване в Сирия и изтеглянето на САЩ
© Getty (архив)

Ислямска държава (ИД) се е възползвала от нахлуването на Турция в Североизточна Сирия и от изтеглянето на силите на САЩ от региона, сочи доклад, публикуван във вторник от главния инспектор на Пентагона, съобщи Ройтерс.

В доклада се казва, че терористичната група вероятно ще има време и пространство, за да вземе на прицел Запада. Като цитира разузнавателното управление на министерството на отбраната на САЩ, докладът предупреждава, че "ИД се е възползвала от турското нахлуване и последвалото изтегляне на силите на САЩ, за да възстанови способностите и ресурсите си в Сирия и за засили възможността си да планира нападения в чужбина".

Руснаци влязоха в ексбаза на САЩ в Сирия

В доклада се казва още, че смъртта на лидера на Ислямска държава Абу Бакр ал Багдади вероятно ще има малко отражение върху способността на Ислямска държава да се възстанови. Ал Багдади загина миналия месец заедно с някои от децата си, когато взриви заредена с експлозиви жилетка по време на бягство от ръководена от САЩ атака в Северозападна Сирия.

"Ислямска държава" потвърди смъртта на Багдади

Последвайте канала на

2028 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
е

2019.11.20 | 10:38

2

турция е ид. кой не го знае вече това.

Урко

2019.11.20 | 07:25

1

Ами първия опит за подялбата на Сирия завърши неуспешно. Сега е ред на ИДИЛ да подгреят наново манджата... " Спасители" колкото щеш... и все "лични"... Меркел, Тръмп, Путин, Ердоган.....

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини