Германска медия: Борис Джонсън трябва да се ориентира към сътрудничество с Брюксел

  • 23 август 2019 10:00

  • 778
  • 0
Германска медия: Борис Джонсън трябва да се ориентира към сътрудничество с Брюксел
© Getty

Френският президент и британският премиер са склонни до последния момент да търсят непостижимото до този момент споразумение за Брекзит, пише парижкият вестник "Фигаро".

Дипломатичните усмивки и сърдечните ръкостискания в Елисейския дворец не доведоха до промяна в позициите на двамата лидери. Първата среща на Макрон и Джонсън приключи единствено с дежурни изявления и без какъвто и да било напредък, отбелязва "Фигаро".

Близо два месеца преди официалната дата на Брекзит, 31 октомври, Еманюел МакронЕманюел МакронЕманюел Макрон е роден на 21 декември 1977 г. в град Амиен. Той е най-младият президент на и Борис ДжонсънБорис ДжонсънБорис Джонсън е британски политик - роден на 19 юни 1964 г. в Ню Йорк. Прадядо му по бащина линия е заговориха на вчерашната си среща с по-отстъпчив тон, пише вестник "Монд". Френското издание се фокусира върху думите на Джонсън, че е възможно да се постигне ново споразумение за Брекзит. Френският президент бе по-сдържан, но изрази увереността си, че сделка между Лондон и Европейския съюз на 27-те може да бъде постигната през следващите 30 дни. По този начин Макрон възприе същата линия като германския канцлер Ангела МеркелАнгела МеркелАнгела Меркел - германски политик, канцлер на ФРГ. Родена на 17 юли 1954 г. в Хамбург. Семейството се, която при срещата си с Джонсън в сряда каза, че в срок от 30 дни може да бъде сключено споразумение за избягване на твърдия Брекзит, изтъква "Монд".

Борис ДжонсънБорис ДжонсънБорис Джонсън е британски политик - роден на 19 юни 1964 г. в Ню Йорк. Прадядо му по бащина линия е няма да реши въпроса с ирландската граница в срок от 30 дни, така че британските депутати трябва да подготвят блокиране на Брекзит без сделка. След като стана ясно, че алтернативните договорки на Джонсън са базирани в една алтернативна реалност, депутатите трябва да са готови да действат решително, пише британският вестник "Индипендънт".

В редакционна статия "Индипендънт" изразява подкрепа за позицията на европейските лидери Ангела МеркелАнгела МеркелАнгела Меркел - германски политик, канцлер на ФРГ. Родена на 17 юли 1954 г. в Хамбург. Семейството се и Еманюел МакронЕманюел МакронЕманюел Макрон е роден на 21 декември 1977 г. в град Амиен. Той е най-младият президент на. Те не желаят злото на Борис ДжонсънБорис ДжонсънБорис Джонсън е британски политик - роден на 19 юни 1964 г. в Ню Йорк. Прадядо му по бащина линия е и са склонни да чуят какви договорености може да предложи той по въпроса с ирландската граница в срок от 30 дни. Макар Макрон да нарече Джонсън лошото момче на групата, той се държа приятелски с британския премиер и дори предложи внасянето на промени в споразумението за Брекзит, отбелязва британското издание. Редакционната колегия на "Индипендънт" подчертава, че споделя обаче скептицизма на Меркел и Макрон, че може да бъде намерено подобно магическо решение на въпроса с границата.

Еманюел МакронЕманюел МакронЕманюел Макрон е роден на 21 декември 1977 г. в град Амиен. Той е най-младият президент на подчерта необходимостта от предпазния механизъм за ирландската граница и прикани Борис ДжонсънБорис ДжонсънБорис Джонсън е британски политик - роден на 19 юни 1964 г. в Ню Йорк. Прадядо му по бащина линия е възможно най-скоро да представи алтернативните си предложения, пише вестник "Гардиън". Европа посрещна Джонсън с по-топли думи, но и с една студена реалност, изтъква британският всекидневник в обзорен материал за срещите на британския премиер с Ангела МеркелАнгела МеркелАнгела Меркел - германски политик, канцлер на ФРГ. Родена на 17 юли 1954 г. в Хамбург. Семейството се и Еманюел МакронЕманюел МакронЕманюел Макрон е роден на 21 декември 1977 г. в град Амиен. Той е най-младият президент на. Какво се случи в действителност при първото посещение на премиера Джонсън в континентална Европа тази седмица? На пръв поглед някаква форма на напредък, изразяваща се в склонност за продължаване на обсъжданията през следващия месец. Всъщност обаче не се случи кой знае какво. Нито германският канцлер, нито френският президент отстъпиха от позициите си по споразумението за Брекзит, пише "Гардиън".

Британският вестник "Таймс" обръща внимание на изразеното от Макрон съгласие с думите на Меркел, че трябва да бъде намерено решение в следващите 30 дни. Изданието обаче подчертава и думите на френския президент, че евентуалното ново споразумение няма да е по-различно от сегашното.

"Въпреки привидното дружелюбие, което струи от част от кадрите от тази седмица от Берлин и Париж, на Джонсън основно му бе преподаден урок. Европейският съюз на 27-те е заел непоклатима позиция, че няма възможност за предоговаряне на постигнатото от предшественика на Джонсън Тереза МейТереза Мей Тереза Мей - британски политик Тереза Мей (по баща Брейзър) е родена на 1 октомври 1956 г. в споразумение за Брекзит. Ако Джонсън иска да постигне основната си политическа цел не просто да стане премиер, но и да остане на власт, той трябва да се ориентира към сътрудничество с Брюксел", пише в редакционна статия от днес германският вестник "Нюрнбергер Нахрихтен".

 

Последвайте канала на

БТА
778 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини