Тестът ви за интелигентност излезе… отрицателен е!

  • 12 август 2019 17:06

  • 3805
  • 0
Тестът ви за интелигентност излезе… отрицателен е!
© YouTube/Свободные

Тъкмо си помислим, че човечеството е ударило дъното и… от скука ли, от жегата ли е…

Руски поп заяви на братушките, че е говорил с духа на Дарвин и горкият дух е споделил, че приживе не бил много умен; че теорията за еволюцията му била грешна и че се разкайва за оповестяването ѝ. 

Протойерей Артьом говори пред канал „Спас“, разказвайки ни, че разговорът с Дарвин започнал с: „Попитах го директно: „Чарлз, как си? Какво ще кажеш сега, мислиш ли, че има междинни връзки между видовете – между зебрата и жирафа, да кажем?“ 

Артьом е от Алексеевския манастир край Москва. Казвам ви го в случай, че изявявате огромно желание да се срещнете с попа, който е нашокал канчето на Дарвин. Посмъртно. 

Като сложим настрана окултно-спиритическите сеанси, които очевидно си правят в руската църква, то попът изглежда и доста невъзпитан. Започва да говори на непознатия призрак на „ти“. Не само, че го е събудил, за да го нахока и да си прави майтапи с него, че и няма доблестта да му заговори почтително на „вие“. Грозно е някак си така. 

Има и още: 

Дарвин му е отговорил: „Отче, не се изкушавайте от моята теория, аз не изложих тази хипотеза от велик ум, за което сега се разкайвам. Ясно ви е, че нямате нищо общо с мечка или прасе“.

Да си говориш с Дарвин е странно, но не е страшно. Всички си говорим понякога с хора, които не са наоколо. Но фактът, че Дарвин му е отговорил… това вече е проблем. 

Доста плашещ е и фактът, че Артьом смята, че в еволюционната теория се говори за връзка между прасетата и хората, а му дават да говори по телевизията… 

не – плашещо е, че му дават да проповядва и има богомолци, които да му се водят по акъла… 

не – всъщност плашещо е, че му разрешават да ходи сред хората, без да е придружаван от санитари! 

Реално, в тази картинка видяхме един „духовник“, който не се свени да лъже хората. 

О, щях да забравя – поискал е да го преведат на английски и китайски, за да можело повече хора по света да разберат какво е изрекъл. 

Аз лично си мисля, че хора като руския поп ни карат да вярваме едновременно и в Дарвин, и в Бог. Вярваме, че сме произлезли от маймуните (и то май не чак толкова отдавна!), а няма как да не повярваме в Бог, след като сме се смели така неистово, почти до припадък. Наличието на такава забава може да бъде дело само и единствено на Висш разум! Само Бог може да направи такова нещо като Артьом. Благодарим му, че ни изпрати Артьом да ни повесели. 

***

Няма как да не цитираме писателя Сам Харис (който с думи прости ни обяснява защо няма смисъл да се опитваме да комуникираме разумно с неразумни хора или защо не трябва да си губим времето с чугунени глави):

Ако някой не цени едно доказателство, какви доказателства ще му поднесете, че трябва да започне да го цени? Ако някой не цени логиката, какъв логичен аргумент ще му поднесете, че да му покажете важността на логиката?

***

Междувременно руските власти поискаха от Google да спре да рекламира протестите в Москва през видео платформата си YouTube. 

Със същия успех кремълските гении може да обвинят и въздуха за разпространението на вирусите; или издателите на списания с гланцирани страници – за порязванията с хартия; създателя на интернета – за порното; и слънцето през лятото – за неприятната миризма в метрото… спирам да им давам идеи. 

Цитирам: „Роскомнадзор съобщи днес, че е изпратил съответно писмо до американския интернет гигант“. Също и: „Роскомнадзор предупреди Гугъл, че ако не изпълни искането, това ще бъде възприето като намеса в суверенните работи на Русия и оказване на враждебно влияние. Запазваме си правото на адекватна реакция, подчертаха от руския държавен надзорен орган в комюнике“.

Да, знаем ги техните „адекватни реакции“… още от времето на Ленин и Сталин, след него, „адекватните реакции“ са решавали проблемите, а както знаем, всеки проблем в Русия си има име… фамилия и адрес. 

А „песничката“ за „намесата“ си е като за лека нощ, направо. Кремъл не се намесва, а буквално се завира в политиката на една международна компания, пеейки рефрена за „намесата“. С идеалната цел да смачка правото на хората да търсят правата си…

Ах, пее ми се!

Пусть всегда будет солнце,
Пусть всегда будет небо,
Пусть всегда будет мама,
Пусть всегда буду я.

***

Да не забравим да кажем какво всъщност така вкисва Кремъл:

Хиляди излязоха на протест в Москва“. Отново и отново. И отново. 

Междувременно:

Хиляди румънци скандираха "Крадци" и "Оставка" година след големия протест“!

Пореден протест в Хонконг въпреки полицейската забрана“.

Хубаво ми е! Знаете ли защо? Защото на нас не ни се налага да протестираме. В държавите, в които хората са недоволни – протестират; в държавите, в които хората са доволни – не протестират.

За щастие, ние сме от вторите. 

И, докато не съм забравил:

През второто тримесечие на 2019 г. средната заплата e 1260 лв.

Средната, народе, означава, че ти и те ядете пиле със зеле: те – пиле; ти – зеле; средно заедно вие ядете пиле със зеле. За 1260 лв. Не ви е евтино зелето…

#ХубавоМиЕ 
 

Последвайте канала на

Александър Томов
3805 0

Свързани новини

Свързани видеа

Водещи новини