Плачи, дете, БАБХ ти е невинен!

  • 09 август 2019 17:07

  • 3708
  • 0
Плачи, дете, БАБХ ти е невинен!
© Pixabay

Ричи се оля, спасиха Емилия от зли хакери (а НАП – не можаха), разбрахме, че Земята може да ни ликвидира с тайно оръжие, което ни е заложила, за да се самоунищожим с него, ако станем прекалено нагли и…

… какво още ни/ви направи впечатление през изминалата работна седмица…

*

Продължихме да получаваме доказателства, с висше сякаш, че ръсенето с вълча урина по границата не ни е спасило от чумата. Което хвърли всички ни в покруса и учуда. И накара мнозина да се запитат: „Сега да не се окаже и че ръсенето със захар по пътищата не ни пази от катастрофи!“

Междувременно любителски артистично-музикален колектив от държавната агенция по храните записа кавър версия на песента на Тодор Колев „Виолета“, която се казва „АЧС-та“. В нея рефренът е заменен с: „Плачи, дете, БАБХ ти е невинен!“

 

Журналистическо разследване доказа това, което отдавна подозирахме, а и не само подозирахме, но и бяхме чували от хора, експерти, бивши служители, организации, правозащитни организации (май само Папата не е отварял темата досега…), че в БАБХ има опасни практики, безконтролно харчене, длъжностни престъпления и сключване на неизгодни договори, кухи обществени поръчки, опасно бездействие… 

След като чумата ни удари и се оказа, че може и да не е от световния заговор, а, че малко мирише откъм агентите на агенцията, целокупно се плеснахме по челото и си казахме: „БАБХ ти и агенцията е тва!“

*

За да не ни е скучно, ни тресна и първият случай на западнонилска треска за годината. Заболяването е потвърдено при 60-годишна жена от Монтана, която е с възпаление на мозъка. 

*

Като стана дума за възпаление на мозъка…

… не можем да подминем Борис ДжонсънБорис ДжонсънБорис Джонсън е британски политик - роден на 19 юни 1964 г. в Ню Йорк. Прадядо му по бащина линия е и най-новата серия от сапунката „Брекзит, моя любов“. 

Проучване сочи, че Шотландия би искала да е независима. Явно това, което Мел Гибсън, боядисан в синьо, крещейки Freeeeeeedom!, не можа да направи, консерваторите в Англия сами ще направят, прострелвайки се в крака. За допълнителните странични ефекти на Brexit – с или без сделка, не ми се говори, защото започвам да си досаждам сам на себе си. 

Но ето как шотландецът Джеймс Мелвил репрезентира поведението на премиера Борис ДжонсънБорис ДжонсънБорис Джонсън е британски политик - роден на 19 юни 1964 г. в Ню Йорк. Прадядо му по бащина линия е и любовта му към Brexit:

„Хай, Борис се обажда. Искам да прекратя абонамента си за фитнеса. Искам да продължа да го използвам, но просто да не плащам повече членска такса. Трябва да се съгласите, защото вие се нуждаете от мен повече отколкото аз се нуждая от вас. Ако не го направите, ще си отменя членството на 31 октомври… ало… там ли сте още?“ 

 

След като Би Би Си ни съобщи в извънредна новина, че икономиката на Обединеното кралство е в най-лошата си форма от 2012 г. насам, мнозина съзряха, че в комплект с Брекзит върви Брецесия. 

*

Разбрахме, че един от така модерните напоследък по света крайно-десни лидери – президентът на Бразилия Жаир Болсонаро – се опитва да унищожи Амазонската джунгла. Бразилия, която отдавна не е виждала некорумпиран лидер, е дом на 60% от Амазония. 

Според материал на The Guardian, поблазнен от печалбите, Болсонаро покровителства сеч в количество и темпове, каквито не сме виждали досега. А ние сме виждали всякакви свинщини от човека по отношение на природата и уж бяхме свикнали. 

След като Рикардо Галвао – който беше шеф на Националния институт за космически изследвания в Бразилия – разпространи обезпокоителни сателитни снимки на това как джунглата „оплешивява“, президентът го уволни. Галвао показа снимки, на които се виждат огромни петна от обезлесена земя, заради изсичането. Президентът Болсонаро нарече данните „лъжа“ и уволни Галвао. 

Междувременно ние си припомнихме изказването на Тръмп от 2017 г., когато, мрънкайки, че му е студено, каза, че трябва да дойде малко от „Доброто старо Глобално затопляне“, в което той по принцип не вярва и му се подиграва. 

Как си го припомнихме ли?

*

Междувременно в страната на Оранжевия президент се случиха отвратителни неща. Още много десетки хора бяха избити, защото лобито на оръжейните компании е неразрушимо. Исках да кажа „богато“. 

Медиите, които обичат Тръмп и по правило са залепени за републиканската политика като дъвка на подметка, мимоходом отбелязаха, че стрелецът е бял и радикализиран, повечето забравиха да споменат, че е симпатизант на тръмпизма и расизма. В резултат, мнозина в САЩ достигнаха до заключението как трябва да се отнасят с въпросните медии, след като те се отнасят със събитията по следния начин:

*

А сега и кратък исторически обзор.

- На 9 август, преди 20 години Путин се появи на власт в Русия и оттогава не я е пускал. За пръв път стъпи на сцената през 1999 г. като премиер. На здоро́вье!

- 9 август 1886 г. – в България предателите русофили извършват първия държавен преврат – против княз Александър I Батенберг. 
#КОЙ въстана срещу нашето свещено дело - съединението на Южна със Северна България?, пита Захари Стоянов….

- 9 август - „[…] преди 73 години е извършено едно от най-зловещите предателства на БКП към българската нация и държава. На пленум на ЦК на БРП (к) през 1946 г. е приета резолюция за даване културна автономия на Пиринския край“ (Facebook: @rodinoznanie).

*

И… без никаква връзка с нищо, а просто защото е петък – може да идеш довечера на купон/бар/дискотека/сладкарница и да впечатлиш някой/някоя от компанията, като блеснеш с любопитен факт: 
Последната дата, на която всички живи хора са били заедно на планетата Земя, е 2 ноември 2000 г., защото оттогава постоянно има някой на Международната космическа станция. 

БАБХ ти и информацията, а! 
 

Последвайте канала на

Александър Томов
3708 0

Свързани новини

Водещи новини