Що за тъпотия! Когато едни ядат и пият, а други плащат сметката…

  • 05 юли 2019 15:52

  • 4183
  • 0
Що за тъпотия! Когато едни ядат и пият, а други плащат сметката…
© Getty Images

Когато едни ядат и пият, а други им плащат сметката, запомни!—тези, първите—никога няма да напуснат масата доброволно. 


Ако ти правиш каквото си поискаш с парите на фирмата, в която са те наели, правиш го от нейно име и когато те хванат „в крачка“, санкционират фирмата, но не и теб персонално, а в същото време работодателят ти няма механизъм да се отърве от тебе, в кой точно момент ще напуснеш доброволно? 

Когато те загризе съвестта? Я, не ме разсмивай. 

Има едни държави, в които политиците са притеснени от случващото се в света и говорят за кризи, проблеми И РЕШЕНИЯ. И понеже те са притеснени, правят това, което се очаква от едни политици – работят така, че да създадат щит над хората в държавата си. 

Та, в тези страни хората чуват от политиците някакви думи като: „криза“, „проблеми“ и т.н., но си живеят спокойно, с висок жизнен стандарт, а единствените им проблеми са дали да почиват в Испания или някъде из Азия.

Съществуват и едни други страни, в които нещо, което (поради липса на друга дума) наричат „бизнес“… не, не се съсредоточавайте само и единствено върху България—разбираемо е, че приликите са много, но Европа и светът са пълни с такива места – та, този „бизнес“ обича да инвестира на сигурно с огромни и ГАРАНТИРАНИ печалби. Така например се унищожава природата, за сметка на нечий джоб, ловко маскирано като обещание за просперитет на цяла индустрия. Работниците в тази индустрия си остават на същото ниво, на което биха били и без онези „инвестиции“, но им се втълпява, че трябва да са благодарни. В резултат на това те бранят фалшивите си благодетели до гроб. Ловко, нали? 

Туристическият бранш е запълнен с мързели, които не желаят нормална работа, а искат да бачкат лятото, а останалите 9 месеца да щракат с пръсти. Цената обаче е презастрояването, бетонирането на природата и „поканата“ за куп природни бедствия на територията на тази държава. И понеже България „гледаше на другата страна“, когато това се случваше с Испания, сега тази България, водена от алчността на не особено умни хора (за морал да не говорим – смешно е!), повтаря грешките и върви към лавина от кризи. 

Сега онези от туристическия бранш са на път да се хванат за палците на краката, защото са в паника – никой не им иска шезлонгите за по 70-80 лв. И те правят „стратегии“. И в тези „стратегии“, понеже в главите им прелива от акъл, шезлонгите ще станат по 100-150 лв., за да си избият парите. Само че…

Само че те си представят нещата така: строя, правя цени, те идват, плащат балъците, прибирам, печеля. 

Като за капацитети терористи… оф, като за капацитети туристически, исках да кажа, ще обясня:

Не ви хрумва, че частта с балъците не е гарантирана константа. А в същото време е свързващо звено между „правя“ и „печеля“. 

Ще им отнеме малко време да стоплят. 

***

След като споменахме онези първите страни – страни, в които хората чуват от политиците някакви думи като: „криза“, „проблеми“ и т.н., но си живеят спокойно, с висок жизнен стандарт, да видим втория тип страни. 

Това са страни, в които политиците масово говорят за икономически ръст, просперитет, „невиждани“ нива на това и онова, хвалят работата си и се валят в обожанието на приближените си като пиле в панировка. Приближените им – които също виждат просперитет навсякъде, но най-вече в собствения си дом. 

Това са страни, в които народът е беден или е започнал да става все по-беден, в които народът мизерства, бори се да оцелее, бори се за насъщния, злобее, мре от болести, заврян в унизителни чакални на болниците—кланици, а проблемите му, свързани с Испания или Азия не са дали да иде там на почивка, а къде точно да иде, където ще му плащат повече, за да мие чинии. 

Степените на упадък са различни, да. Механизмите, водещи до него обаче не са. 

През изминалата седмица Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския се похвали, че има невиждан икономически ръст в страната му, което накара икономическите анализатори да се хванат за главата, а опонентите му да се заливат от смях. Оранжевия също така сътвори военен парад за 4ти юли – Денят на независимостта в САЩ – което пък накара голяма част от организациите на ветераните в страната да го намразят още повече. На страницата на „Ветерани от Виетнам срещу Тръмп“ във Facebook се появи коментар от администраторите, че няма нищо по-жалко от това един измамник, избягал от военна служба с фалшив болничен, да си прави военен парад, величаещ собственото му болно его. Военен парад, по подобие на диктаторите по света.

***

Говорейки за диктатори и лицемери, да видим как се промени реториката на любимата на Тръмп, тръмпистите и тръмпоидите Fox News през годините относно Северна Корея:

По времето на Обама:

„Обама лично ще преговаря с лидери от ТЕРОРИСТИЧНИ държави, като Иран, Северна Корея…“;

По времето на Тръмп (за срещата с Ким):

„Светът вероятно ще бъде много по-спокоен, медиите ТРЯБВА да отбележат заслугите на президента Тръмп за това…“

По времето на Обама:

„Не смятам, че въобще може да има каквито и да било причини за дискусия с Ким Чен Ун…“

По времето на Тръмп:

„Той е, вероятно, единственият [казано в положителен аспект с възхваляващ тон] президент, който ще го направи… ще се срещне в Ким Чен Ун…“

По времето на Обама:

„Вижте, лоша идея е президентът да говори с Ким Чен Ун…“ 

Много важно е да отбележим, че последното е казано по адрес на ОБАМА от републиканеца Джон Болтън, който после става зам.-държавен секретар по международната сигурност в кабинета на Тръмп. Тогава мистър Болтън заявява:

„Защо да чакаме края на май, да го направим до края на март [срещата между Тръмп и Ким]…“

 

Чудите се защо думата „двуличие“ запълва мозъка ви? Не знам. 

Чудите се как, по дяволите, Тръмп е президент. Много просто: мислещите не са мнозинство. Важна е критичната маса от имащи право на глас (и, внимавайте, сега местим фокуса… вече не е само върху САЩ…), а това е една биомаса, за нещастие, дарена със способността да говори и да се движи, което заблуждава системата и системата я приема като редовен гласоподавател. А реално е плужек на два крака. Това тотално разхищение на кислород и жизнено пространство отива пред урните и…

Важна е критичната маса за вземането на властта. После… после вече е лесно, защото инструментите за ОСТАВАНЕ във властта са ти в ръцете. 

Говорейки за биомаса, без мозък, да припомним, че през седмицата в България един баща уби детето си, след като майката избягала, защото била системно пребивана от него. Това е просто върхът на липсата на разум, описана само в една случка – България в една черупка, както се казва. Крещенето срещу Истанбулската конвенция и Стратегията за детето и до какво води липсата им – В ЕДИН КАДЪР. Насилникът над жени уби дете. Благодаря ти, биомаса, благодаря ти за това, че живея с теб. Това е случай, който можеше никога да не го бъде, просто, ако законодателството, базирано на двата споменати документа, развързваше ръцете и на следователи, и на прокурори, и на превенцията, и на санкциите. Но не! съвеЦката пропаганда пак сработи и проводниците ѝ постигнаха своето. А целта е ясна – за нея вече сме говорили – нито е свързана с деца, нито с жени, нито с насилие – а само и единствено с това да ви се втълпява, че всичко, което идва от ЕС, е лошо и страшно и трябва да сте срещу него. Да се втълпява с лъжи и измислици. Ето ви пример от миналото: 

„През курортния сезон на 1971 г. изключително лошо и отрицателно влияние оказаха върху нашите младежи посещението в окръга на битълси и хипита…“

Какво означава думата „битълси“ бе, уважаеми комсомолци? М? Да не е като днешната „джендър“, дето няма нищо общо с истинското си значение, но ви е заповядано от Кремъл да я използвате като плашило наляво и надясно? 

Нищо, идете пак да поцъкате с език сега над новината, че баща е убил дете и е пребивал майка му. Поцъкайте и ще ви мине, после идете на протест срещу стратегията за детето и вечерта си набийте жената, че се е разпуснала много. А-а-а битълска с бътълсите! 

***

И пак… Говорейки за безмозъчност и рожби на интересите, нека да споменем и една от онези държави, в които се строи поголовно, алчно, безразборно и против природата, която иначе твърдим, че обичаме и била уникална, като никоя друга по света и т.н. разни там патрЕотични излияния, гарнирани с хорà, баница и кисело млèко: 

а именно България.

Как така почти никой не забелязва, че якото строене на хотели по бреговете ни е законно, но палатките са незаконни? 

Битълсите и джендърите ли ви дерат по 70 лв. за сянка на плажа и се спъвате в бетон и арматура? 

Ще ви дам малко време да стоплите, а дотогава помислете върху това: „законно“ и „правилно“ не са едно и също. Докато хотелите и бетонът са законни, а палатките и хавлиите – не, ще сме нация от битълси, да знаете! 

И още едно подсещане: 

Холокостът (крайните националисти могат да спрат да четат тук!) е бил законен<—>да спасяваш евреи – криминализирано;
Робството е било законно<—>да освобождаваш роби – криминализирано;
Сегрегацията е била законна<—>да протестираш срещу расизма – криминализирано.
Та, „законно е“ не е път към „правилно е“, да не говорим за морал. 

Помисли: случващото се с плажовете ни, е ЕДНОВРЕМЕННО законно и противоконституционно! 

А това, драги пациенти, е обект на изследванията на един клон на медицината, наречен „психиатрия“. 
 

Последвайте канала на

Александър Томов
4183 0

Водещи новини