Състезание по пляскане на дупета в Русия (и още!)

  • 14 юни 2019 16:13

  • 20582
  • 0
Състезание по пляскане на дупета в Русия (и още!)
©

Ако си мислите, че мачът с Косово е бил най-интересното спортно събитие в последно време, то (не само, че явно имате черепно-мозъчна травма, но и…) трябва да осмислите позицията си (и менталното си здраве). Ето ви спортно събитие, което слага в малкия си джоб всичко друго:


Казва се Ass slap contest in Russia. Мхм – много правилно си го преведе: Състезание по пляскане на дупета в Русия. Аз лично не знам как точно да го коментирам, все още не съм добре запознат с правилата и категориите, затова ще трябва да го наблюдавам още много пъти… за да се запозная с правилата. 

Един зрител от Загреб, който се казва Goran Klepić, изрази професионално мнение, което грубо преведено от хърватско-английски звучи така: „Бабушка не ги е хранила добре със сарми. Дупе не подскача, като окачване на Лада“. 

***

Да видим какво още се случи през изминалата седмица, което ни/ви държа вниманието. 

Споменахме националите и Косово. Ето какво последва: „Европейската футболна асоциация УЕФА може да нанесе много тежък удар по националния отбор на България…“ Като го прочетох, си помислих… как да ви обясня…? Нали знаете какво правят с конете, ако си счупят крак? Да, ето това си помислих за националите, но не… друго било: заради поредните расистки изцепки, може да ни лишат от домакинска публика (то пък все едно щеше да има една публика…). Отказват дори да евтаназират националния отбор по милост, а го наказват по-жестоко: оставят го да се мъчи. Защо трябва да мъчи и нас обаче, не става ясно. В резултат, един фен написа: „Българските фенове на Англия са в паника“.

***

Вчера Гойко и Бойко имаха рожден ден. Гойко Митич стана на 79 години, а Бойко Борисов – на 60. Роденият в Стройковци, Югославия е най-известен с ролите си на индианци, включително и Винету (виждате накъде отива това, нали…?), а роденият в Банкя, България е фен на Винету. Не само астрални близнаци, но и свързани по съдба. На същия ден рожден ден имаше и Джорджано, но не виждам как мога да го сложа в този микс от астрални близнаци (без да умра от смях). 

***

Разбрахме, че Борис Джонсън води и е фаворит за следващ британски премиер. Аз. По темата. Ще си замълча. Днес. Но ето ви две чужди мнения: 

И…

Не бих се впускал в подробен превод или анализ на казаното, но (отгоре-отгоре ще го погледна…) то съдържа заключения като: „Би нае*бал жена ти и би уредил да те пребият… той е лъжец, измамник, сериен измамник. Той е Доналд Тръмп с по-добър речник. Зле подстригано лумпено прасе“. 

***

Разбрахме, че проблемите по „Графа“ са най-вече променливите температури (които упорито отказват да се задържат еднакви) и движението на трамваи и хора – все неща, които досега ги нямаше и се появиха отскоро. 

В свързана новина: по магистралите вече не е разрешено движението на МПС-та, ППС-та, ролкови кънки, скейтбордове… абе на всичко, за да не се прецаква настилката и да си ги имаме за по-дълго. 

В резултат пътностроителните фирми в България организират протест, защото смятат, че с такива популистки ходове – по запазването на магистралите – се ограничават правата и доходите им. Организаторите усилено използват социалните мрежи, за да достигне гласът им до повече хора, които да ги разберат и да им влязат в положението. Така станаха популярни хаштаговете: #НиеКаквоШеЯдемеБе, като и #ИскамеСиРемонта.

В още по-свързана новина по темата… из социалните мрежи се появи питане, зададено под формата на философско-поетичен народен хайкувиден триптих: „Гледам "Графа", гледам Кристал, гледам и магистралата и си мисля - кой ли от тия ще строи Белене…

***

Във Facebook се появи и лауреатът на наградата „Най-добро паркиране на всички времена“. Тя бе връчена на собственика на Mitsubishi Pajero, паркирал на Докторската градинка в София, 13 юни около 19:45 вечерта.

В мотивите си за наградата, журито обяснява: „Победителят в номинацията и успял да заеме място за инвалиди и да запуши дълга пешеходна алея, така че хората да нямат откъде да минат. Няма съмнения, че победителят е паркирал на инвалидно място с право - дори да не е освидетелстван още, 100% е ментален инвалид“. 

 

Без видима връзка със случая и наградата, ще добавим малка историческа препратка: 

Когато Мицубиши пуснали модела си Pajero, се сблъскали с колосален провал в Латинска Америка, преди да разберат, че думата Pajero на жаргон означава „чик*джия“. Затова го прекръстили на Montero. Защо ви разказах за Мицубиши „чик*джия“? Де да знам и аз? Никва връзка с нищо. 

***

Изданието Politico излезе с материал, че руски групи са „обстрелвали“ Евроизборите с фалшиви новини и това е заключение на разследване на Европейската комисия.

Не искам да ви казвам: „казах ли ви!“, но… Казах ли ви?! 

***

Разбрахме и, че МВР няма да хвърля повече гранати по деца… 

Getty Images

Последвайте канала на

Александър Томов
20582 0

Свързани новини

Водещи новини