Владимир Путин: Отношенията ни със САЩ се влошават все повече и повече

  • 13 юни 2019 13:23

  • 1219
  • 3
Владимир Путин: Отношенията ни със САЩ се влошават все повече и повече
© Getty (архив)

Отношенията между Москва и Вашингтон все повече и повече се влошават, каза в интервю Владимир ПутинВладимир ПутинВладимир Путин - руски политик. Роден на 7 октомври 1952 г. в Ленинград, сега Санкт-Петербург. През 1975, цитиран от Ройтерс.

Руският президент направи тази песимистична преценка в навечерието на срещата на върха на Г-20 в Япония в края на този месец, на която е възможно лидерите на двете страни да се срещнат. Сегашната администрация във Вашингтон е одобрила, според мен, няколко десетки решения за санкции срещу Русия през последните години", посочи Путин пред руския тв канал "Мир". Записът на интервюто бе разпространен като текст от Кремъл.

Стопанинът на Кремъл контрастно противопостави това състояние на руско- американските отношения с процъфтяващите, по думите му, връзки с Китай. Задълбочаващото се стратегическо приятелство между Москва и Пекин тревожи някои американски политици, отбелязва Ройтерс.

Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския каза пред репортери вчера, че ще се срещне с Путин на Г-20 в Япония, но още ден по-рано Кремъл каза, че идеята за среща "все още е висяща" и че няма обсъждания на конкретика по въпроса. Тръмп вчера изрази още надежда, че се надява САЩ да установят "отлични отношения с Русия", но в същото време обеща да разположи 1000 американски войници в Полша - стъпка, поискана от Варшава с цел сдържане на потенциална агресия от Русия, посочва Ройтерс.

Американският лидер със сигурност ще раздразни Москва и с думите си вчера, че обмисля санкции заради газопровода "Северен поток 2", като отново предупреди Германия, че е енергийно зависима от Русия.

Путин, който вече обяви, че е на страната на Китай в започналата търговска война със САЩ, все пак каза в същото интервю, че се надява на подобряване на отношенията с Вашингтон въпреки сегашната им траектория надолу.

"Наистина се надяваме, че здравият разум в края на краищата ще възтържествува, - посочи руският президент, - че с всичките наши партньори, включително и американските , ние можем да постигнем някои решения в рамките на предстоящия форум на Г-20, които ще бъдат конструктивни и ще създадат необходимите стабилни условия за икономическо сътрудничество."

Последвайте канала на

БТА
1219 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
лочил шампанско келеш

2019.06.13 | 13:41

1

Браво чичо Дончо !! Разплака им майката пияна на азиатските дегенерати !!

интересно

2019.06.24 | 11:58

3

От шампанско не се напиват и не деградират, а ти - чак си се подмокрил, смърдиш на умрял козел, за мозъка ти да не говорим...клозетна яма.

селяндурите в международните отношения

2019.06.24 | 11:53

2

са бесни, че не могат да нареждат и да експлоатират Русия. Толкова аморалност, каквато проявява САЩ към Русия светът не е виждал - тъпи лъжи, алчност, неграмотност, плитки хитрувания, шизофрения, простотия и простащина, направо да не повярва човек. А искат да са водачи на света... но не за добро, а за брутално използвачество. Но светът вече прозря!

Добави коментар

Водещи новини