Фондацията на Бил Гейтс включи електронните цигари и бездимните продукти в 13-те предизвикателства, които могат да подобрят живота

  • 04 декември 2018 07:58

  • 1719
  • 0
Фондацията на Бил Гейтс включи електронните цигари и бездимните продукти в 13-те предизвикателства, които могат да подобрят живота
©

Според фондацията на Бил Гейтс, електронните цигари и други алтернативни тютюневи изделия, като продуктите с нагряване, не са безвредни, но могат да доведат до намаляване на вредата от тютюна. Това, което изследователите трябва да разберат, според Гейтс, е дали електронните устройства могат да намалят нивата на тютюнопушене без да водят до пристрастяване при младите хора.

През 2017 г. фондация "Бил и Мелинда Гейтс" публикува първия си годишен доклад наречен "Пазители на целите“ (Goalkeepers), в който се подчертава, че човечеството се развива в правилната посока. Вторият годишен доклад, публикуван миналата седмица, поставя фокус върху "огромното предизвикателство" за подобряване на живота на хората с ниски доходи, намаляване на бедността, повишаване на сигурността и други.

Нуждата от повече проучвания за ефектите на електронните цигари и бездимните продукти е част от 13-те предизвикателства, които докладът включва.

Докато процентът на хората на възраст 10 или повече години, които пушат, е намалял от 25% на 18% от 1990 г. насам, то тези усилия сега са поставени на карта, поради намаляване на контрола в тази област.

Забраните за тютюнопушене и повишаването на цените, поради по-високите данъци върху тютюна, понижават нивата на тютюнопушенето, но дори тези мерки да бъдат засилени, авторите на доклада смятат, че милиони пушачи ще продължават да умират или да се разболяват вследствие на тютюнопушенето.

Последвайте канала на

Novini.bg
1719 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини